Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti si podali cestných pirátov: FOTO Jeden išiel na vraku, druhý chľastal!

Polícia potrestala vodičov, ktorí prekročili maximálnu dovolenú rýchlosť. Zobraziť galériu (3)
Polícia potrestala vodičov, ktorí prekročili maximálnu dovolenú rýchlosť. (Zdroj: FB/Polícia SR)

KENDICE/CÍFER – Dvoch babrákov prezradila vysoká rýchlosť. Jeden šiel cez obec na vraku, druhý sa na diaľnici potužil alkoholom. Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a rýchlosť svojej jazdy za každých okolností prispôsobili predpísanej rýchlosti.

Na vraku letel ako strela

V prešovskej obci poriadne dupol na plyn. Reč je o 19-ročnom vodičovi, ktorému policajti namerali rýchlosť 104 km/h. „Rýchlosť rozhodujúca pri uloženej 600-eurovej blokovej pokute nezaplatenej na mieste bola 101 km/h,“ uviedli muži zákona na svojej sociálnej sieti. 

Polícia potrestala vodičov, ktorí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)
   

Pri realizovaní tohto priestupku bol zistený aj ďalší priestupok, ktorého sa vodič dopustil. Ukázalo sa, že mladíkov jaguar nebol technicky spôsobilý na jazdu po pozemných komunikáciách. Preto okrem uloženej pokuty, bolo vodičovi zadržané osvedčenie o evidencii motorového vozidla, ako aj tabuľky s evidenčným číslom. Polícia dodala, že vodič bol podrobený dychovej skúške, tá však mala negatívny výsledok.


Čítajte aj: Mladík to v obci poriadne prepískol: FOTO Policajti mu nič nedarovali... Najvyššia pokuta!


Opitému vodičovi hrozí ročný trest za mrežami

Cestný pirát vyčíňal aj na diaľnici D1 v katastri obce Cífer, v smere na Bratislavu. Príslušníci trnavskej diaľničnej polície tam namerali vodiča, ktorý prekročil rýchlosť o 36 km/h. „Na úseku, v ktorom je povolená maximálna rýchlosť 110 km/h, išiel 146 km rýchlosťou,“ spresnili zástupcovia zákona.

Polícia potrestala vodičov, ktorí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Aj tento nezodpovedný vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol. Tá však vyšla pozitívne. Podľa polície šofér okolo štvrtej popoludní nafúkal 0,55 mg, čo je v prepočte 1,15 promile alkoholu. Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. „Vodičovi bola na jeho požiadanie odobratá krv, bol mu zadržaný vodičský preukaz. Ak sa preukáže jeho vina, môže mu hroziť odňatie slobody až na jeden rok,“ informovala polícia.

Viac o téme: PrešovVodičPokutaTrnavaRýchlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu