Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Obec Svrčinovec mala čierny deň: Fatálna zrážka kamiónu s chodcom, dedko mal zraziť pri cúvaní svoju vnučku

Ilustračné foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto. (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

SVRČINOVEC - Nešťastie si to na konci týždňa, zdá sa, nasmerovalo do malebnej obce Svrčinovec v Žilinskom kraji. V priebehu jedného dňa tu došlo hneď k dvom tragédiám, ktoré otriasli širokým okolím. Zranenia malo pre nešťastnú náhodu utrpieť len jeden a pol ročné dievčatko. Seniorovi sa stala osudnou zrážka s kamiónom.

Prvý jarný deň, 21. marec, mal pre obec Svrčinovec trpkú príchuť. Podvečer tu zachytil kamión staršieho pána. Vliecť ho mal niekoľko desiatok metrov. Žilinský policajný hovorca priblížil, že na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 27-ročný vodič z Českej republiky viedol nákladné motorové vozidlo Mercedes s návesom v smere zo Svrčinovca na Čadcu. "Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin z zrážke vozidla s chodcom," uviedol.

Dramatické VIDEO zo záchrannej akcie na Dunaji: Boj o život, šokujúce zábery ukázali risk policajtov

Senior (†75) utrpel zranenia, ktoré nemal šancu prežiť, bol na mieste mŕtvy. Dychová skúška u šoféra nepreukázala požitie alkoholu. Ďalšie okolnosti a príčiny sú preto predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

"Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá a následne policajti cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu," dodal Moravčík. Podľa portálu noviny.sk kamionista spočiatku ani nevedel, že prešiel človeka. Myslel si, že ide o zver. Keď zistil krutú pravdu, skolaboval.

Nešťastné cúvanie

Len jedenapolročné dievčatko mal pri cúvaní ešte v ten istý deň predpoludním na záhrade zraziť jeho vlastný dedko. Informácie sa objavili na sociálnej sieti. Dieťa utrpelo vážne zranenia, do nemocnice ho previezol vrtuľník.

Havária, pri ktorej tuhla krv v žilách: FOTO Žena utrpela ľahké zranenia, uhynuli majestátne zvieratá

"V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia," potvrdila polícia. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebude polícia podľa hovorcu poskytovať už žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania. 

Viac o téme: TragédieSvrčinovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu