Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Z kostola si urobil bankomat: Trik zlodeja vás prekvapí, hriech mal premyslený

Zlodej v Českej republike si z kostola urobil bankomat.
Zlodej v Českej republike si z kostola urobil bankomat. (Zdroj: Reprofoto: Facebook/Policie ČR)

BRNO - Nepokradneš, znie siedme z desiatich Božích prikázaní. Starší muž sa ním rozhodne neriadil. Z Kostola v Brne si urobil súkromný bankomat a istú dobu mu jeho konanie prechádzalo, nikto si ho nevšímal. Urobil však obrovskú chybu a prípad je teraz v rukách kriminalistov. Zodpovedať sa bude pred súdom.

O nenásytnom zlodejovi informovala česká polícia na sociálnej sieti. Pripojili aj videozáznam. Seniorove praktiky boli jednoduché, no vynaliezavé. "Z kasičky na dary veriacich si za pomoci magnetu pripevneného na drôtiku vyťahoval mince, keď sa v kasičke nachádzali bankovky, vymenil magnet na drôtiku za lepiacu pásku," objasnil hovorca David Chaloupka. 

Dlhoprstým sa dlhšiu dobu nik nezaoberal. Ak ho ostatní návštevníci pristihli, jednoducho ho vyhnali z kostola. Urobil však chybu. "Zlom nastal v okamihu, keď fyzicky napadol ženu, ktorá ho videla pri krádeži a tak ho napomenula," priblížil hovorca. O prípad sa potom začali zaujímať kriminalisti. Keď preverovali okolnosti napadnutia, dostali sa až k pravému dôvodu jeho pravidelných návštev božieho stánku. Okrem napadnutia ženy sa tak bude pred súdom zodpovedať aj z krádeže peňazí z kasičky.

Dramatické VIDEO zo záchrannej akcie na Dunaji: Boj o život, šokujúce zábery ukázali risk policajtov

"V súvislosti s týmto prípadom polícia upozorňuje, že z dôvodu bezpečnosti je vhodnejšie pri podobných situáciách privolať políciu, než sa snažiť situáciu riešiť osobne," dodal Chaloupka s tým, že v prípade vyhrotenia situácie nemusí byť v kostole nikoho, kto by vám mohol pomôcť.

Viac o téme: ZlodejKostolKrádežBrnoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu