Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dramatické VIDEO zo záchrannej akcie na Dunaji: Boj o život, šokujúce zábery ukázali risk policajtov

(Zdroj: SITA/Polícia SR)

BRATISLAVA - Práca policajtov, hasičov či záchranárov, býva v mnohých prípadoch nedocenená. Pri pohľade na zábery, ktoré nakrútil náhodný okoloidúci Andrej v Bratislave, však niet pochýb o tom, že svoje povolanie vykonávajú zodpovedne a neraz riskujú vlastné životy, aby zachránili iných. K dramatickej situácii došlo aj vo štvrtok.

Žena chcela ukončiť svoj život skokom do rozbúreného Dunaja. Urobila tak v blízkosti mostu SNP. "Po príchode na miesto štyria policajti PMJ ihneď skočili za ženou, ktorú sa im podarilo vytiahnuť na breh, kde je poskytli prvú pomoc," informovala ešte v ten deň polícia na sociálnej sieti. Záchranári potom ženu previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Policajti zachránili ženu, ktorá padla do Dunaja

O deň neskôr sa na facebookovej skupine HAKA - Hľadá sa auto, krádeže automobilov objavilo video, ktoré zobrazuje statočný čin policajtov. Podľa Štefana Farkaša, ktorý projekt HAKA spustil, je zverejnenie videa dôležité najmä preto, že snímka zo záchrany mnohým nestačila a myslia si, že akcia prebiehala jednoducho a bezpečne.

Hrôzostrašné chvíle v Seredi: FOTO Muž chcel skočiť z diaľničného mosta, rázny odkaz polície!

"Ruku na srdce... Koľko ľudí by skočilo do Dunaja a ohrozilo svoj vlastný život? Policajti nie sú záchranári. Záchrana života v tomto prípade bola nadštandard k povinnosti policajtov,"  poznamenal s tým, že dobrovoľný zásah mohol pre nich skončiť veľmi zle. Keďže však žena nereagovala na to, že jej hodili záchranné koleso, museli sa muži zákona rozhodnúť veľmi rýchlo. Vo vode, ktorá má v marci len niekoľko stupňov nad nulou, išlo totiž o každú minútu.

Viac o téme: Pokus o samovražduZáchrana životaBratislavaDunaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu