Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Dobšinou otriasol krvavý incident: Ondrej (22) dobil Štefana (†28) na smrť

V Dobšinej vyhasol život 28-ročného Štefana. Zobraziť galériu (7)
V Dobšinej vyhasol život 28-ročného Štefana. (Zdroj: Facebook/Š.P., reprofoto/Facebook/Polícia SR)

DOBŠINÁ - Pokoj volebnej soboty narušila v Dobšinej otrasná správa. Krátko po 22. hodine došlo pred miestnym pohostinstvom k incidentu, ktorý mal nanešťastie tragický koniec. Z krvavého zločinu polícia už obvinila 22-ročného Ondreja. Ten mal napadnúť 28-ročného Štefana drevenou metrovicou tak brutálne, že mladý muž zraneniam na mieste podľahol.

Horiace sviečky pred miestnym barom pripomínajú, čo sa v Dobšinej odohralo počas víkendu. Nik tomu nechce uveriť, 28-ročný Štefan bol podľa komentárov na sociálnej sieti slušný a nekonfliktný človek. 

V Dobšinej vyhasol život
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook:Polícia SR)

Ako popísala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, udalosť, ktorá sa stala mladému mužovi osudnou, sa odohrala krátko po 22. hodine na miestnej komunikácii pred pohostinstvom. Onrej (22) mal drevenou bukovicou niekoľkokrát a vysokou intenzitou udrieť Štefana do hlavy. 

"Posádka RZP Dobšiná zahájila u muža resuscitáciu, v ktorej následne po príchode pokračovala posádka RLP Rožňava. Žiaľ ani po takmer hodinovej KPR sa muža nepodarilo priviesť k životu, lekár musel skonštatovať smrť," uviedla hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

Problémy so zákonom

Podľa Ivanovej už vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil Ondreja z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Problémy so zákonom mal však podľa polície už v minulosti. 

"V priebehu vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž bol v roku 2014 právoplatne odsúdený za násilnú trestnú činnosť, a ústav na výkon trestu odňatia slobody opustil v marci tohto roku. O pár dní na to sa dopustil majetkovej trestnej činnosti, za ktorú mu už taktiež bolo vznesené obvinenie," objasnila hovorkyňa.

Krvavé stopy po incidente.
Zobraziť galériu (7)
Krvavé stopy po incidente.  (Zdroj: Reprofoto/Facebook:Polícia SR)

Krajský policajný vyšetrovateľ má podľa slov Ivanovej spracovať podnet na vzatie obvineného do väzby. Už krátko po incidente muža umiestnili do cely policajného zaistenia. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až 20 rokov," informovala polícia.

V Dobšinej vyhasol život
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook:Polícia SR)

Udalosť vyvolala v Dobšinej vlnu nenávistných komentárov, keďže podľa miestnych mal byť útočníkom Róm. Polícia pravdepodobne aj preto vo videu, ktoré zverejnila na svojej facebookovej stránke upozornila, že aj napriek tomu, že časť obyvateľstva mesta Dobšiná tvorí rómska komunita, v minulosti neboli zaznamenané násilné strety medzi obyvateľmi. Viacerí Rómovia sa ozvali, že ich tragédia veľmi mrzí, avšak apelovali na verejnosť s tým, aby všetkých nehádzali do jedného vreca. 

Viac o téme: VraždaObvinenie Dobšiná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu