Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bývalý člen sýkorovcov lieta opäť v problémoch: Polícia vydala zatykač, po Dragovi sa zľahla zem

Jozef Drag Zobraziť galériu (3)
Jozef Drag (Zdroj: Foto: miš)

PEZINOK - Bývalý člen mafiánskeho gangu sýkorovcov má opäť problém. Polícia naňho vydala zatykač. Jozef Drag čelí obžalobe z podvodu a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v mediálne známej kauze bytovej mafie.

Viacnásobne súdne trestaný Drag je aj autorom niekoľkých kníh z prostredia zložinu. Figuroval ako korunný svedok v kauze pozemkovej mafie a čelí aj obžalobe pre podvod. Polícia pred niekoľkými dňami naňho vydala zatykač. 

Na Jozefa Draga bol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: minv)

Drag dávnejšie v rozhovore pre Plus7dní tvrdil, že teraz už bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zobral úplatok vo výške 300-tisíc korún. Gašpar naňho podal trestné oznámenie pre ohováranie. 

Drag sa pohyboval v podsvetí medzi najsilnejšími zločineckými gangmi a bol aj nformátorom polície. Tvrdil, že to dotiahol na zamestnanca ministerstva vnútra, teda legalizanta jednej operatívnej zložky – kriminálneho spravodajstva. Tvrdil, že skladal sľub v konšpiračnom byte priamo vtedajšiemu ministrovi vnútra RObertovi Kaliňákovi. Ten to však poprel. 

Razia v Šenkviciach

Vo štvrtok sa konala rozsiahla razia v Šenkviciach. Podľa informácii televízie Joj súvisela práve so zatknutím Jozefa Draga. "Vo vami uvedenom prípade policajti vykonávali úkony za účelom zatknutia osoby na základe príkazu sudcu," vyjadrila sa pre televíziu. policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Počas razie bola jedna ulica úplne uzavretá. Jeden zo svedkov policajnej akcie sa pre televíziu vyjadril, že na mieste bolo množstvo civilov, policajtov a kukláčov a prehľadávali jeden z domov. Drag však doteraz zadržaný nebol.

Viac o téme: ZatykačPolícia Jozef Drag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu