Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Vodič sa košickým policajtom prezradil sám: Desivé zistenie o jeho stave, pätica nešťastníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, FB/Polícia SR)

MOLDAVA NAD BODVOU - Za uplynulé dni sa to podľa mužov zákona nezodpovednými vodičmi v Košickom kraji doslova hemží. Bizarná nehoda opitého 37-ročného vodiča, ktorý nabúral do ich služobného vozidla, je už piata v poradí. U tohto šoféra však mali opakované dychové skúšky stúpajúcu tendenciu.

Tento nešťastník vo VW Golfe sa seba strhol pozornosť tým, že na rovnom úseku vozovky vošiel do protismeru a ľavým predným zrkadlom narazil do ľavého predného zrkadla protiidúceho policajného vozidla. Udalosť sa stala vo štvrtok večer za mestom Moldava nad Bodvou smerom na obec Hatiny (okres Košice-okolie).  

Opitý vodič nabúral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Opitý vodič čelí obvineniu

Podľa opisu polície vodič na zrážku nereagoval, pokračoval ďalej v jazde. „Policajnou hliadkou bol zastavený a podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,61 mg/l alkoholu v dychu (3,35 promile), pričom opakované dychové skúšky mali stúpajúcu tendenciu,“ priblížili zástupcovia zákona na svojom facebookovom účte, na ktorom zverejnili i príslušné snímky.

Opitý vodič nabúral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie a vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Opitý vodič nabúral do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Uplynulé dni poznačili nehody

Tomuto incidentu predchádzali štyri nehody, ktoré sa stali v Košickom kraji, pod jednu z nich sa podpísal alkohol.

Jednu zavinil nevodič, ktorý nikdy nemal vodičský preukaz, v križovatke havaroval, prerazil bránu rodinného domu, pokračoval v jazde na dvore, až narazil do domu a ušiel. Pred políciou však neunikol.

Opitý vodič, ktorý mal cez dve promile, nedal prednosť vodičke na hlavnej ceste a po zrážke jej spôsobil vážne zranenia.

Do betónového stĺpa zas vpálil vodič, ktorý neprispôsobil rýchlosť stavu a povrchu vozovky a svojim schopnostiam. V dôsledku nárazu sa jeho spolujazdec zranil ťažko.

Ťažké zranenia utrpela i dôchodkyňa, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov, kde ju zachytil 25-ročný šofér.  

Viac o téme: KošiceNehodaAlkoholVodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu