Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najotrasnejší prípad leta smeruje na súd: FOTO Neuveríte, ako teraz vyzerá týraná sučka Elizabeth

Sučka Elizabeth. Zobraziť galériu (4)
Sučka Elizabeth. (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

KOŠICE – Pamätáte si na týranú sučku nemeckého ovčiaka Elizabeth, ktorá bola nájdená v kritickom stave na sklonku augusta pod mostom vo východoslovenskej obci Sokoľany? Podľa najnovších informácií to vyzerá tak, že prípad smeruje na prokuratúru a dostane sa pred súd.

Na facebookovom účte Zvieracieho ombudsmana sa uplynulý týždeň objavila informácia, že košická polícia pracuje na návrhu na podanie obžaloby voči páchateľom tohto otrasného skutku. „To znamená, že prípad smeruje na prokuratúru, odkiaľ, ako dúfame, sa dostane pred súd,“ píše organizácia, ktorej zriadením sa zhmotnila dlhoročná snaha zjednotiť útulky pre týrané a opustené zvieratá a ochranárske združenia v našej krajine. „Tešíme sa z tohto čiastkového víťazstva, aj keď vieme, že vojna ešte vyhratá nie je,“ dodala.

Na snímke je sučka nemeckého ovčiaka v čase nálezu.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je sučka nemeckého ovčiaka v čase nálezu.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)


Čítajte aj: Zázračná premena: VIDEO Týraná sučka sa opäť teší zo života, veľký odkaz útulku, Slováci sa spojili


Košický útulok Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov (ÚVP) informoval, že sučka nemeckého ovčiaka, ktorej dali meno Elizabeth, bola objavená v pondelok 20. augusta pod mostom v Sokoľanoch na základe telefonického oznámenia. Končatiny a pysk mala zviazané drôtom, čím jej dvojica tínedžerov vo veku 15 a 18 rokov, ktorých polícia obvinila začiatkom septembra, znemožnila pohyb a prijímanie potravy i tekutín. Sučka tam podľa slov veterinárky čakala na smrť možno aj štyri dni.  

Sučka Elizabeth sa zotavuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Obvinení ju mali takto zaviazanú následne hodiť do kanalizačnej šachty, čím jej spôsobili aj otvorené rany na rôznych častiach tela. V čase nájdenia v nich už mala červy a bola vyhladovaná na kosť. Pracovníci útulku ale odviedli vynikajúcu prácu a sučke zachránili život.

V tom čase približne dvojročná sučka si za svoj krátky život vytrpela veľa bolesti. Napriek tomu bola aj v kritickom stave k ľuďom priateľská. Útulok uviedol, že po uzdravení si ju adoptovala rodina z Nemecka.     

Elizabeth si adoptovala rodina v Nemecku.
Zobraziť galériu (4)
Elizabeth si adoptovala rodina v Nemecku.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Viac o téme: KošiceElizabethPesSokoľany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu