Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Cítim sa ako Kajínek, vyznal sa po súde údajný vrah českej pumpárky Jany (†58)

Podozrivý z vraždy pumpárky po súde uviedol, že sa cíti ako Kajínek. Zobraziť galériu (5)
Podozrivý z vraždy pumpárky po súde uviedol, že sa cíti ako Kajínek. (Zdroj: Facebook/AKTU news.cz)

MĚLNÍK - Podozriví z vraždy pumpárky Jany, ktorú chladnokrvne popravili guľkou na čerpacej stanici v obci Nelahozeves, sa postavili pred súd. Pojednávanie bolo neverejné, údajný strelec David (32) však novinárom pred súdnou sieňou tvrdil, že je nevinný. Dodal, že sa cíti ako snáď najznámejší český vrah Jiří Kajínek.

Obvinení muži sa vzdali práva na podanie sťažnosti proti väzbe. Sudkyňa súhlasila s návrhom štátneho zástupcu a podozriví teda skončili za mrežami. Dôvody boli hneď tri - hrozba úteku, ovplyvňovanie svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti. Prípad ostro sledujú snáď všetky české médiá, medzi nimi aj portál novinky.cz.

Pred súd sa postavili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/AKTU news.cz)

Obvinenia odmieta

Starší z mužov na rozdiel od mladšieho vypovedať odmietol. Po príchode na súd však dal novinárom jasne vedieť, či sa cíti vinný. Ako informoval spomínaný portál, pokrikoval, že čin nespáchal, dokonca tvrdil, že na mieste vraždy vôbec nebol. Okomentoval aj to, že jeho údajný komplic si obvinenia vymyslel. V médiách sa totiž objavila informácia, že práve Ivan (26) mal udať svojho spolupáchateľa. Dôvodom malo byť, že mu z prepadu dal len 2000 českých korún (78 eur). 

Pred súd sa postavili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/AKTU news.cz)

"Pripadám si ako Kajínek," prirovnal sa k omilostenému dvojnásobnému vrahovi po odchode zo súdnej siene David. Na údajného komplica pritom podľa českých médií nenávistne zazeral. Ivan sa na rozdiel od neho správal pokojne, na otázky novinárov nereagoval.

Kriminálna minulosť

Dvojicu podozrivých zadržali kukláči v pondelok vo Vojtkovicích a v Kralupanoch nad Vltavou. Davidovi, ktorý mal stlačiť spúšť, hrozí 15 až 20 rokov za mrežami za vraždu, dostať však môže aj výnimočný trest. Mladší z dvojice čelí trestu 10 rokov za lúpež. Polícia informovala, že obaja podozriví mali problémy so zákonom aj v minulosti.

Pred súd sa postavili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/AKTU news.cz)

Portál blesk.cz priblížil, že vyšetrovatelia budú v priebehu nasledujúcich týždňov zháňať ďalšie dôkazy k prípadu. Štátny zástupca Tomáš Milc odhadol, že vyšetrovanie môže trvať ešte tri mesiace. "Ide o to, aby bola veľmi podrobne objasnená otázka, do akej miery druhý z obvinených vedel o tom, že môže byť použitá zbraň," objasnil s tým, že bude nutné vypracovať aj znalecké posudky. 

Prípad šokoval celé Česko. Dve maskované osoby prepadli 3. decembra čerpaciu stanicu v obci Nelahozeves.

Verejnosť pozná podozrivých z lúpeže a vraždy pumpárky Jany (†58): Nenávistné odkazy a vyhrážky

Jeden z nich neváhal ani sekundu a ihneď po príchode do predajne vystrelil. Zamestnankyňu, ktorá sa snažila ukryť v zadnej miestnosti, trafil cez dvere. Všetko zachytili kamery. Páchatelia sa obohatili o 10-tisíc českých korún, vzali aj cigarety v hodnote troch tisícok.

Viac o téme: VraždaObvineníPumpárkaSúd Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu