Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž prišiel na políciu v Košiciach a tvrdil, že v ruksaku má bombu: FOTO Nachádzalo sa v ňom niečo úplne iné

Na policajnom oddelení v Košiciach preverovali oznámenie o bombe
Na policajnom oddelení v Košiciach preverovali oznámenie o bombe (Zdroj: KR PZ v Košiciach)

KOŠICE - S ruksakom prišiel na políciu a povedal, nesiem vám bombu. O kurióznom prípade, ktorý sa odohral v Košiciach, informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete. Zástupcovia zákona vykonali okamžite potrebné opatrenia, nemohli totiž riskovať, že pôjde o skutočnú hrozbu. Napokon bolo všetko inak. Prípad už je v rukách policajného vyšetrovateľa.

Ako priblížili v príspevku, muž sa dostavil na policajnú stanicu s tým, že do ruksaku mu neznáma osoba vložila bombu a tú mal odovzdať polícii. "Polícia vykonala na mieste štandardné bezpečnostné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku osôb s evakuáciou osôb z objektu budovy. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky, príslušníci HaZZ, policajný pyrotechnik i psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín," znel opis postupu v takejto situácii.

Na policajnom oddelení v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: KR PZ v Košiciach)

Napokon sa však ukázalo, že v mužovom ruksaku sa žiadna hrozba nenachádza. Policajti v ňom našli len osobné veci a desiatu. "Po preverení sa nepreukázalo, že ide o nástražný výbušný systém," uviedla polícia. "Vec prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Muža podozrivého z tohto skutku polícia zadržala," dodali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu