Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Scény ako z akčného filmu: Iračania utekali pred slovenskou políciou až do Česka

Vo vozidle zastavenom na území ČR viezol nelegálnych migrantov. Zobraziť galériu (3)
Vo vozidle zastavenom na území ČR viezol nelegálnych migrantov. (Zdroj: Polícia ČR)

BRNO – Slovenskí policajti požiadali v nedeľu o pomoc svojich českých kolegov, lebo prenasledovali BMW, ktoré im uniklo až za česko-slovenské hranice. Na území susedného štátu ho zastavila vytvorená zátarasa. Vo vozidle sa okrem šoféra viezlo osem Iračanov, medzi nimi jedna žena.

Slovenskí policajti v nedeľu dopoludnia prenasledovali podozrivé vozidlo BMW, ktoré im unikalo po diaľnici D2 smerom k štátnej hranici smerom na Brno. Stalo sa tak po tom, čo vodič prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť a nerešpektoval pokyn na zastavenie.

Vo vozidle zastavenom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Do prenasledovania sa aktívne zapojil aj Odbor medzinárodných vzťahov, ktorý zúčastneným hliadkam poskytoval potrebnú súčinnosť. Hovorca juhomoravskej polície Petr Zámečník priblížil, že vozidlo sa podarilo zastaviť až pri Brne pomocou vytvorenej zátarasy.

Vo vozidle zastavenom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)


Čítajte aj: VIDEO krádeže v bratislavskej kaviarni: Neuveríte, koľko mal v peňaženke okradnutý muž


„Okrem vodiča z auta vystúpilo ďalších osem cudzincov irackej národnosti (sedem mužov a jedna žena),“ uviedol Zámečník s tým, že muži zákona šoféra zadržali pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

Vo vozidle zastavenom na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Všetci migranti boli políciou na mieste zaistení, lebo nelegálne vstúpili na územie Českej republiky. Následne boli eskortovaní na policajné oddelenie, kde sa vykonala dokumentácia a iné procesné úkony. O ich ďalšom osude sa bude rozhodovať v Česku. „Pri prenasledovaní nebola nikomu spôsobená nijaká zdravotná ani materiálna ujma,“ uzavrel Zámečník.  

Viac o téme: SlovenskoMigrantiCudzinci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu