Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Hrozivá nehoda vlaku s nákladiakom: Zranení cestujúci, okamžitý zásah zložiek

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

ČADCA - Zrážka osobného vlaku s nákladným autom v okrese Čadca si podľa polície vyžiadala zranených, informácie o žiadnych úmrtiach nemá. Polícia o tom informuje na svojom facebooku. V obci Podvysoká vošiel podľa polície vodič kamióna na železničné priecestie, kde sa zrazil s osobným vlakom, ktorý mal dva vozne.

Podľa polície sú pravdepodobne zranení siedmi ľudia. "Priecestie je riadne vybavené svetelnou signalizáciou. Išlo pravdepodobne o český kamión," napísala polícia s tým, že vlak je vykoľajený a prevrátený, koľajisko je značne poškodené. Cesta II/487 v Podvysokej v okrese Čadca je naďalej uzavretá.

Obchádzka pre osobné autá cez obce Klokočov a Olešná je vyznačená dočasným dopravným značením. Informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru (OS KR PZ) v Žiline. "Následky dopravnej nehody by mali byť podľa odhadov odstránené v piatok doobeda a zároveň bude obnovená železničná aj osobná doprava," doplnilo krajské operačné stredisko.

FOTO Hrozivá nehoda vlaku
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

Podľa predbežných informácií sa vo vlaku viezlo asi 70 cestujúcich. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia DHZO Turzovka. Na miesto smeruje aj evakuačný autobus HaZZ, informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

FOTO Hrozivá nehoda vlaku
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

"Osobný vlak sa následkom zrážky vykoľajil. Podľa predbežných informácií sa vo vlaku viezlo asi 70 cestujúcich. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Turzovka. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ," uviedla Katarína Križanová z HaZZ.

Viac o téme: AutoVlakČadca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu