Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rusko odmieta obvinenia z objednávky vraždy: Volzová nie je obeť, priviedla nám na krk podsvetie

Pavol Rusko o objednávke vraždy svoje bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko o objednávke vraždy svoje bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalý šéf televízie Markíza je obvinený z objednávky vraždy svojej bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. Údajne si ju mal objednať u na doživotie odsúdeného Mikuláša Černáka. Vyšetrovatelia prípad uzavreli a momentálne je podaný návrh na obžalobu. Rusko spolu so svojím advokátom Marekom Parom zvolal tlačovú konferenciu, ktorú nazval Čas na pravdu a priznanie.

Rusko
Podľa Ruska v tomto prípade nesedí viacero tvrdení vyšetrovateľa, ako ani Černáka a Miloša Kaštana, ktorí proti nemu vypovedajú. Novinárom rozdal tzv. Desinu, čiže desať bodov, ktoré sú podľa neho "sumár nezmyslov, vyplývajúcich z predpokladu, že tvrdenia uvedené vo výpovedi Černáka a Kaštana sú pravdivé".

Desina Pavla Ruska.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Exšéf televízie Markíza, ktorý je okrem kauzy objednávky vraždy obvinený aj v kauze falšovania zmeniek, naďalej odmieta to, že by si objednal likvidáciu svojej bývalej spoločníčky. Argumentuje aj tým, že Volzová nikdy nemala v televízii žiadny obchodný podiel.

Rusko1

Rusko odmieta obvinenia z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Keď podľa Ruska v roku 1995 vznikla spoločnosť Markíza Slovakia, ako držiteľ vysielacej licencie podpísala zmluvu so spoločnosťou TV Markíza, ktorá zabezpečovala výrobu televízneho vysielania. Volzová podľa Ruska nikdy nemala podiel v televízii, bola len spolumajiteľkou Markíza Slovakia. Táto spoločnosť mala dostávať 10 % zisku televízie, teda podiel Volzovej bol 5 % zo ziskov. "Ak toto má byť vysoká majetková hodnota, tak to je na zamyslenie," povedal.

Rusko2
Podľa Ruska tvrdenia zozbierané vyšetrovateľom potvrdil len jeden svedok z 55, pričom išlo len o "Černákovho štartéra". O Volzovej povedal, že nikdy do spoločnosti nepriniesla ani euro. "Nie je to obeť, ale agresor, ktorý nám priviedol na krk podsvetie," vyhlásil. Obvinenie voči svojej osobe označil za zastrašovanie, demonštráciu sily a snahu zlomiť ho, keď bol minulý rok vo väzbe. Dodal, že v tejto súvislosti podá na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na skupinu neznámych osôb pre diskreditáciu jeho osoby.

Kauza zmenky a Kočner

Rusko je spoluobvinený s Marianom Kočnerom v kauze falšovania zmeniek. Kým však exriaditeľ Markízy vyviazol len s monitorovacím zariadením, Kočner je už niekoľko mesiacov vo väzbe. "Musím to mať stále pri sebe, ak si to zabudnem doma, tak to pípa. Ale nie náramok na nohe, pípa to zariadenie, ktoré som si zabudol," povedal Rusko pre Topky a ukázal aj čiernu škatuľku. Tá pípala aj niekoľkokrát počas tlačovej konferencie, keď stratila GPS signál. Odfotiť sme si ju však nemohli. 

Rusko odmieta obvinenia z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pavol Rusko tvrdí, že nemôže vyplatiť zmenky v hodnote niekoľko miliónov, pretože je insolventný. "Mám agentúru, z toho teraz žijem. Ja mám 3000 eur mesačne, ale nie 8 miliónov," povedal Rusko. 

Viac o téme: Pavol RuskoSylvia VolzováMarek ParaObjednávka vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu