Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Obrovská tragédia v Šuranoch: Po zrážke rýchlika s autom prišla o život Stanka (†39) a jej dcérka (†11)

Kolízia rýchlika a auta v Šuranoch pripravila o život matku s dieťaťom. Zobraziť galériu (7)
Kolízia rýchlika a auta v Šuranoch pripravila o život matku s dieťaťom. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ŠURANY - Strašné nešťastie len týždeň pred Vianocami! Po kolízii rýchlika s autom, ku ktorej došlo v Šuranoch v pondelok krátko po deviatej hodine ráno, hlásia dvoch mŕtvych a jednu ťažko zranenú osobu. Najsmutnejšie je, že podľa polície vyhasli životy matky a jej len 11-ročnej dcérky. V nemocnici skončila žena, ktorá sedela za volantom.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, vrátane posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Nik zo 163 cestujúcich vo vlaku, ktorý smeroval do Bratislavy, sa našťastie nezranil. Ako uviedla Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, k udalosti vyslali aj evakuačný autobus HaZZ, ktorý cestujúcim poskytol dočasné útočisko.

Kolízia rýchlika a auta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Kolízia však mala doslova tragické následky pre ľudí, ktorí sedeli v osudnú chvíľu v aute. Nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová objasnila, že k zrážke došlo po tom, čo 32-ročná šoférka vozidla Renault Fluence z doposiaľ nezistených príčin vošla na železničné priecestie, ktoré je vybavené svetelným a zvukovým zariadením v čase, keď tadiaľ prechádzal rýchlik.

Po zrážke vlaku a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

„Vodička bola s ťažkými zraneniami prevezená do nemocnice vrtuľníkom. Pri dopravnej nehode sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra,“ dodala B. Bruchterová. Ako priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga, v čase, keď na miesto dorazili hasiči zo Šurian, telá obetí zrážky sa nachádzali mimo auta.

Kolízia rýchlika a auta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)
 

"Posádka leteckých záchranárov si na mieste do svojej starostlivosti prevzala 32-ročnú vodičku, ktorá bola pri vedomí, na okolnosti nehody si však nepamätala. Utrpela poranenie hlavy, dolnej končatiny a ďalšie povrchové poranenia," informovala na svojej stránke Vrtuľníková záchranná zdravotná služba. Po tom, ako ju preložili na palubu vrtuľníka, bola v stabilizovanom stave. Previezli ju do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Príčina mimoriadne tragickej nehody nateraz nie je známa a bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. „Jazdite preto opatrne  a zodpovedne a majte vždy na pamäti, že sa domov k svojim blízkym chcete vrátiť živí a zdraví,“ upozornila na záver hovorkyňa.

Kolízia rýchlika a auta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Stanka (†39) a jej dcérka Liliana (†11) mali pochádzať z Lipovej. Dievčatko navštevovalo šiesty ročník základnej školy v spomínanej obci.

Viac o téme: NehodaAutoVlakMŕtvi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu