Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý elitný vyšetrovateľ mal donášať drogovému gangu: Expolicajt sa angažuje v politike

Bývalý elitný policajt mal donášať drogovému gangu. Zobraziť galériu (2)
Bývalý elitný policajt mal donášať drogovému gangu. (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

GALANTA - Bývalému elitnému vyšetrovateľovi Radovanovi Fodorovi (44), ktorý sa aktuálne angažuje v komunálnej politike, nasadili putá v stredu v noci v rámci drogovej razii neďaleko Galanty. Expolicajta vinia z členstva v zločineckej skupine. Gangu údajne donášal informácie od bývalých kolegov z polície.

Zadržaný je rodák z obce Abrahám pri Galante a pre policajný zbor pracoval viac ako desať rokov. Najskôr začínal v Galante, od roku 2005 bol vyšetrovateľom vtedajšieho elitného útvaru Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Tam pôsobil štyri roky. Zo zboru vraj odišiel na vlastnú žiadosť, informujú tvnoviny.sk.

Radovan Fodor si pred kamerou zakrýval tvár.
Zobraziť galériu (2)
Radovan Fodor si pred kamerou zakrýval tvár.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Fodor sa v súčasnosti angažoval v komunálnej politike. Bol zvolený za poslanca a pravú ruku starostu. Vo funkcii ale zotrval iba pár dní. Nepracovali spolu prvýkrát. Poznajú sa roky a jeho nadriadeným bol aj Igor Németh na polícii v Galante.


Súvisiaci článok: Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie: Členom drogového gangu hrozí dokonca doživotie


Drogový gang dlhé roky fungoval v Seredi a okolí. Polícia sa naň vraj chystala už viackrát. Problémom bolo, že jeho členovia boli vždy rýchlejší a stihli sa "upratať". Markíza dokonca mala svedectvo muža znalého pomerov, ktorý tvrdil, že gang dostával o raziách informácie.

Sudca rozhodol, že piatich zadržaných, vrátane Fodora, budú riešiť väzobne. V obci Abrahám teraz musia vyriešiť, kto bude zástupcom starostu. „Prokurátor ÚŠP Generálnej prokuratúry SR podal dňa 13. decembra návrh na vzatie do väzby piatich osôb - S. W., T. P., M. P., R. F. a M. J. To pre členstvo v zločineckej skupine, respektíve činnosť pre zločineckú skupinu a súvisiacu drogovú trestnú činnosť páchanú predovšetkým v Seredi, Galante, Trnave a okolí. Hlavným členom skupiny v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody 20 - 25 rokov až doživotie,“ uviedla to v piatok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová s tým, že podrobnejšie informácie ÚŠP nebude poskytovať vzhľadom na to, že vec je v štádiu neverejného prípravného konania.

NAKA zasahovala v uplynulých dňoch proti zločineckej skupine v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Zaistila množstvo drog a prekurzorov na ich výrobu. Zadržala spomínaných piatich obvinených.

Viac o téme: DrogyNAKAFodor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu