Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šajgal z kauzy vraždy Kubašiaka ide do väzby! Roky unikal vďaka šokujúcej zmene, FOTO omladol o 30 rokov

Igor Šajgal zmenil imidž. Spravodlivosti napriek tomu neunikol. Zobraziť galériu (4)
Igor Šajgal zmenil imidž. Spravodlivosti napriek tomu neunikol. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vypomstila sa mu školácka chyba. Igor Šajgal, brezniansky expodnikateľ, ktorý figuroval v kauze vraždy Jána Kubašiaka z Polomky, zmenil na úteku imidž. Chcel si tiež zaobstarať doklady na falošné meno. Tým však zašiel cez čiaru a skončil v rukách polície, ktorá ho aj napriek odlišnému výzoru odhalila. V utorok súd rozhodol, že ide do väzby.

Podrobnosti ohľadom dolapenia muža, ktorý bol na úteku tri roky, priblížila v pondelok polícia na sociálnej sieti. Šajgalovi sa stala "osudnou" obyčajná policajná kontrola. "Spolujazdec nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti. Tvrdil, že ich stratil. Vydával sa za inú osobu," priblížili zástupcovia zákona s tým, že ho poučili, aby stratu nahlásil na polícii. To Šajgal, ktorý sa pred policajtmi premenoval na Hazuchu, aj urobil. V tom čase si už jednotlivé útvary vymieňali informácie a na obvodnom oddelení ho napokon zadržali. 

Súčasnosť: Šajgal pochudol, nechal si narásť bradu, prefarbil si vlasy a zmenil štýl obliekania.
Zobraziť galériu (4)
Súčasnosť: Šajgal pochudol, nechal si narásť bradu, prefarbil si vlasy a zmenil štýl obliekania.  (Zdroj: TASR - Lenka Krošláková)

S výrazne zmeneným imidžom sa už v utorok postavil pred sudcu Okresného súdu v Banskej Bystrici. Ten rozhodol, že expodnikateľ ide do väzby. Šajgal však voči rozhodnutiu o vzatí do väzby podľa portálu noviny.sk podal sťažnosť. Súdu mal dokonca ponúknuť alternatívu - monitorovací náramok, čo však sudca zamietol. 

Kedysi: Kilá navyše, šedivé vlasy, žiadna brada a nemoderné okuliare.
Zobraziť galériu (4)
Kedysi: Kilá navyše, šedivé vlasy, žiadna brada a nemoderné okuliare.  (Zdroj: TASR/Jozef Ďurník)

Šajgal sa mal podľa prokurátora ukrývať na troch miestach na Slovensku. Ľudia, ktorí s ním boli v kontakte, vraj nepoznali jeho pravú identitu, predstavoval sa ako Hazucha. Vo veci bude ďalej rozhodovať Krajský súd v Banskej Bystrici. 

Viac o téme: Polícia Igor Šajgal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu