Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Potvrdené! Najvyšší súd rozhodol o Kočnerových Vianociach: Ježiško vo väzbe

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR zamietol sťažnosť Mariana Kočnera proti neprepusteniu z väzby ako nedôvodnú. Ako ďalej informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, stalo sa tak na dnešnom neverejnom zasadnutí.

Špecializovaný trestný súd rozhodoval o prepustení obvineného podnikateľa z väzby v novembri, pričom sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného a neprijal žiadnu náhradu väzby, teda ani peňažnú záruku. Proti tomuto rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť.

Dôvodom na vzatie Mariana Kočnera do väzby bolo, že čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Ich vyplatenie na súde požadoval od Pavla Ruska a spoločnosti Markíza Slovakia.

O prepustenie z väzby žiadal podnikateľ opakovane, súdy mu však nevyhoveli. Markíza medzitým informovala, že renomovaná písmoznalkyňa na základe požiadavky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na expertné skúmanie dospela k záverom, že podpisy Pavla Rurska na zmenkách nie sú z roku 2000, teda zmenky nevznikli tak, ako tvrdia Pavol Rusko a Marian Kočner.

Viac o téme: VäzenieSťažnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu