Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Akcia NAKA pod názvom Média dva: Počet obvinených môže presiahnuť stovku, sú medzi nimi aj lekári a právnici

Vyšetrovateľ NAKA obvinil 76 osôb.
Vyšetrovateľ NAKA obvinil 76 osôb. (Zdroj: Reprofoto/Facebook-Polícia SR)

SLOVENSKO - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry sú opäť v akcii. Utorkový zásah, ktorý súvisí s trestnou daňovou činnosťou, je pokračovaním realizácie z minulého týždňa, v ktorej obvinili 76 osôb. Podľa polície však počet obvinených môže stúpnuť až na 115. Miliónové podvody majú súvisieť s reklamou.

Uplynulú stredu NAKA zasahovala v Bratislavskom kraji. Vyšetrovateľ obvinil 76 osôb, deväť z nich je od nedele stíhaných väzobne v súvislosti s reklamnou činnosťou. Ešte minulý týždeň polícia na sociálnej sieti priblížila, že boli vytvorené rôzne reťazce vo vopred určených spoločnostiach. Mali deklarovať obstarávanie reklamných tovarov a služieb.

"Malo ísť o rôzne formy reklamy od letákov, cez brožúry, reklamy v časopisoch až po reklamy na veľkoplošných obrazovkách. Avšak si mali neoprávnene uplatniť výhody na daniach z pridanej hodnoty," vysvetlil vyšetrovateľ. Portál tvnoviny.sk neskôr informoval, že medzi obvinenými mali byť aj traja právnici a množstvo lekárov.

Akcia má pokračovanie

Pokračovaním minulotýždňového zásahu je akcia pod názvom Média dva. Počet obvinených môže podľa polície stúpnuť až na 115 osôb. "Doposiaľ spôsobená škoda je vo výške dva milióny eur, pričom môže narásť až do výšky sedem miliónov eur," spresnili z Prezídia Policajného zboru.

Utorková akcia začala v skorých ranných hodinách. Okrem Bratislavského kraja však príslušníci NAKA zasahujú aj v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Vykonávajú domové prehliadky a prehliadky iných priestorov.

Viac o téme: ZásahNAKADaňová trestná činnosťPrehlaliadky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu