Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Týždeň po smrti sympatickej Dariny (†29) v Mojmírovciach opäť poľujú: Blízkych správa pobúrila

Dada bola skúsenou kynologičkou. Jej známi sú z tragédie na poľovačke zrútení. Zobraziť galériu (2)
Dada bola skúsenou kynologičkou. Jej známi sú z tragédie na poľovačke zrútení. (Zdroj: Facebook/D.K.)

MOJMÍROVCE - V sobotu 10. novembra vyhasol život 29-ročnej kynologičky Dariny. Postrelili ju počas poľovačky na bažanty v Mojmírovciach, ktorej sa zúčastnila ako honec so psom. Od tragickej udalosti neprešiel ani týždeň, no na mieste, kde zomrela, sa opäť ozývali výstrely. Blízki zosnulej ženy konanie poľovníkov považujú za prekročenie morálnych hraníc.

Darina bola milovníčkou psov a neraz sa s nimi zúčastnila poľovačky. Inak tomu nebolo ani minulý víkend. Na podujatí vládla dobrá nálada, zaprialo aj počasie. Zrazu sa však stalo niečo, čo nik nečakal ani v zlom sne. Darinu zasiahol výstrel do chrbta. Podľa polície k nehode mohlo dôjsť pri prebíjaní zbrane. Prípad vyšetrujú ako zločin usmrtenia. 

FOTO Darinu (†29) postrelili na poľovačke v Mojmírovciach: Bolestivé detaily tragédie

Poľovník, ktorý vystrelil, sa po udalosti psychicky zrútil. Mal stále opakovať slová, že nevie, ako puška vystrelila. Všetko sa odohralo pred očami zdeseného Darininho priateľa. Úmrtie ale zasiahlo mnohých. Slová bolesti svojej kamarátke adresovali aj na sociálnej sieti. 

Dada bola skúsenou kynologičkou.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/D.K.)

V Mojmírovciach opäť poľujú

Napriek tomu, že Darine ešte nedali posledné zbohom, v Mojmírovciach, kde došlo k tragédii, sa v piatok opäť konala poľovačka. To pobúrilo známych mladej ženy. Považujú to za prekročenie morálnych hraníc. K ich názoru sa prikláňa aj chovateľský klub, v ktorom Dada pôsobila niekoľko rokov. 

"Sme hlboko zarmútení a sklamaní prístupom členov PS Bažant Mojmírovce k pamiatke našej zosnulej členky Dady Krausovej. Je pre nás nepochopiteľné, že ako priami účastníci tragickej udalosti z minulej soboty, túto plánovanú poplatkovú poľovačku uskutočnili ešte pred konaním poslednej rozlúčky s človekom, ktorý v ich bažantnici prišiel o život," uviedli v príspevku na sociálnej sieti.

Sympatickú Darinu (†29) postrelili na poľovačke do chrbta: Prehovoril svedok tragédie

Zástupca Poľovníckej spoločnosti Bažant Mojmírovce, ktorá organizovala osudnú poľovačku, sa vyjadril, že podujatie je pre hostí naplánované už niekoľko mesiacov a preto ho nemohli zrušiť. "Na začiatku piatkového podujatia sme si jej pamiatku uctili minútou ticha. Všetci o tom, čo sa stalo vedia, nezabudli sme," vyjadril sa muž, ktorý bol priamym svedkom minulotýždňovej tragédie. Upozorňoval na to, že poľovačka, ktorá sa mala uskutočniť deň po Darininej smrti, sa nekonala. 

Vyšetrovanie môže trvať mesiace

Riaditeľ Kancelárie Slovenskej poľovníckej komory Imrich Šuba krátko po udalosti uviedol, že to, čo sa stalo, komunitu poľovníkov veľmi zasiahlo a ide podľa neho o absolútne zlyhanie jednotlivca. Vyjadril sa, že verí, že prípad sa poriadne vyšetrí a vinník bude spravodlivo potrestaný. To však môže podľa policajnej hovorkyne trvať viac než dva mesiace, keďže sa musia vykonať znalecké dokazovania. S Darinou sa jej najbližší rozlúčia túto nedeľu.

Viac o téme: PamiatkaPoľovačkaSmrťMojmírovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu