Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Záchranná akcia polície a útulku: Zúbožené sučky bojovali o život, hľadajú ich stratený domov

Kríženky kaukazkého ovčiaka našli pri ceste. Zobraziť galériu (3)
Kríženky kaukazkého ovčiaka našli pri ceste. (Zdroj: Facebook/Útulok Nitra)

TOPOĽČANY - Pri pohľade na fotografie, ktoré zverejnil nitriansky útulok na sociálnej sieti, puká srdce. Dve kríženky kaukazkého ovčiaka našli pri ceste medzi obcami Malé Ripňany a Čermany v okrese Topoľčany. Obe potrebovali ošetrenie. Zamestnanci nitrianskeho útulku sa domnievajú, že aj napriek tomu, že nemali čip, niekomu ušli.

Jedna zo sučiek ležala bezvládne v šoku na ceste. Druhá ju intenzívne chránila. "Na výjazd nás zavolala zasahujúca policajná hliadka, nakoľko sučky potrebovali ošetrenie, tvorili prekážku na ceste a hrozilo, že nezranená sučka môže niekoho napadnúť," priblížil na sociálnej sieti nitriansky útulok.

Zanedbané kríženky kaukazkého ovčiaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Útulok Nitra)

Po tom, ako sa s vystrašenými zvieratkami "zoznámili", nasledoval bezproblémový odchyt. Ani jedna zo sučiek však nemala čip ani známku. "Previezli sme ich teda do Vet-centra v Nitre, kde im veterinár poskytol potrebné ošetrenie. Sučky nie sú zanedbané a zrejme len niekomu ušli," napísali zástupcovia útulku.

Zanedbané kríženky kaukazkého ovčiaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Útulok Nitra)

Polícia aj útulok preto apelujú na verejnosť, aby príspevok zdieľali na sociálnej sieti. Je možné, že sa tak podarí nájsť strateného majiteľa. 

Viac o téme: ZáchranaútulokSučkyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu