Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Darinu (†29) postrelili na poľovačke v Mojmírovciach: Bolestivé detaily tragédie

Dada bola skúsenou kynologičkou. Jej známi sú z tragédie na poľovačke zrútení. Zobraziť galériu (5)
Dada bola skúsenou kynologičkou. Jej známi sú z tragédie na poľovačke zrútení. (Zdroj: Facebook/D.K.)

MOJMÍROVCE - Celý život mala pred sebou a jej blízki jednoducho nemôžu uveriť, že už nie je medzi nimi. Len 29-ročnej Dade sa stala osudnou sobotňajšia poľovačka na bažanty v Mojmírovciach (okres Nitra). Zúčastnila sa jej ako honec so psom. Nešťastie už vyšetruje polícia, no o podrobnostiach zatiaľ neinformovala. Z toho, čo sa v osudný deň stalo, však doslova mrazí.

Deň volieb narušila tragická správa. Počas poľovačky na bažanty v Mojmírovciach postrelili do chrbta mladú ženu. Záchranári ju oživovali na mieste, v umelom spánku ju previezli do nemocnice. Bola však v kritickom stave a zraneniam napokon podľahla. 

Ako uviedla krátko po udalosti polícia, 29-ročná žena sa poľovačky zúčastnila ako honec so psom. "K nehode malo pravdepodobne prísť pri prebíjaní zbrane poľovníka," uviedla na sociálnej sieti polícia. "Nitrianska polícia okolnosti prípadu ako aj mieru zavinenia tejto tragédie vyšetruje ako zločin usmrtenia," doplnila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Dade sa stala osudnou poľovačka v Mojmírovciach.
Zobraziť galériu (5)
Dade sa stala osudnou poľovačka v Mojmírovciach.  (Zdroj: Facebook/D.K.)

Totálny šok

Napriek tomu, že polícia totožnosť strelca zatiaľ nezverejnila, okoliu zosnulej Dariny je známy. Poľovník, ktorý má okolo šesťdesiatky, sa mal po tragédii psychicky zrútiť. Podľa našich informácií stále opakoval, "že nevie, ako puška vystrelila." Zbraň mu ihneď vzali, bol v totálnom šoku. 

Po osudnej rane ležal pri svojej paničke do poslednej chvíle jej verný štvornohý miláčik. Všetko sa však odohralo aj pred očami zdeseného priateľa Dariny, ktorý mal byť v čase streľby od nej vzdialený len približne jeden meter. Odchod milovanej osoby znáša skutočne ťažko a nechcel sa vyjadrovať. Počká si na vyšetrovanie polície.

Štvornohí spoločníci boli pre mladú ženu vášňou.
Zobraziť galériu (5)
Štvornohí spoločníci boli pre mladú ženu vášňou.  (Zdroj: Facebook/D.K.)

Slová plné bolesti

Správy o smrti šikovnej chovateľky psov a poľovníčky sa už krátko po nešťastí šírili aj na sociálnej sieti. Bolestivé slová zdieľali jej najbližší, ale aj ľudia, ktorí ju osobne nepoznali. O úmrtí členky informoval tiež chovateľský klub, v ktorom pôsobila niekoľko rokov.

Dada bola skúsenou kynologičkou.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/D.K.)

Dada, ktorá pochádzala z obce Nedašovce, sa chovateľstvu venovala približne sedem rokov. Mala za sebou viaceré úspechy. Poľovačiek sa zúčastňovala pravidelne a bola skúsenou kynologičkou.

Blízki teda absolútne vylučujú skutočnosť, že k tragédii došlo preto, že sa pohybovala na miestach, kde nemala. Údajne presne vedela, čo má ako honec na poľovačke robiť. Kto pochybil však preukáže až vyšetrovanie polície.

Chcú si ju uctiť

Minútou ticha a salvou na jej pamiatku si chcú Darinu uctiť aj poľovníci. "Nech táto strašná udalosť je výstrahou pre poľovníkov, aby dodržiavali predpisy a zachovali si chladnú hlavu. Nech Svätý Hubert a Diana pomôžu blízkym zmierniť ich veľký žiaľ. Nech odpočíva v pokoji!!!" napísali na sociálnej sieti.

Riaditeľ Kancelárie Slovenskej poľovníckej komory Imrich Šuba uviedol, že komunitu udalosť veľmi zasiahla. "Sme dotknutí a veľmi smutní z celej udalosti. Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť," povedal s tým, že to, čo sa stalo, je absolútnym zlyhaním jednotlivca. Šuba verí, že udalosť sa poriadne prešetrí a vinník bude spravodlivo potrestaný.

Viac o téme: TragédiaŽenaPoľovačkaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu