Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zdrogovaný motorkár zrazil policajtku: A ako sadol na silný stroj... to nemyslí vážne!

Policajtka skončila po náraze v nemocnici. Zobraziť galériu (2)
Policajtka skončila po náraze v nemocnici. (Zdroj: Reprofoto - Youtube/Týdeník Policie)

ŠUMPERK – Českom otriasol nepríjemný prípad. V meste Mohelnice (okres Šumperk) vo štvrtok vrazil motorkár do policajtky, ktorá sa ho počas výkonu služby pokúšala zastaviť. Celý incident zachytila kamera. Neskôr sa ukázalo, že muž pred jazdou síce nepil, požil však drogy. A to rozhodne nebolo jediné, čím sa previnil.

Zdrogovaný, nikdy nevlastnil vodičský preukaz, jazdil na neregistrovanom motocykli, ktorý si sám podomácky zostavil. Okrem toho naň pripevnil registračnú značku, ktorú našiel a jednoducho si ju nechal. Motorkár, ktorý zrazil policajtku, jednoducho porušil, čo sa dalo.

Samotný incident sa odohral krátko pred 9. hodinou ráno. Dopravní policajti namerali motorkárovi rýchlosť 92 kilometrov za hodinu. Druhá hliadka ho preto chcela zastaviť. "Policajtka mu pritom úplne zreteľne a včas dávala zastavovacím terčom so vztýčenou pravou rukou znamenie k zastaveniu motocykla. Ľavou rukou ho smerovala k pravému okraju vozovky," priblížila policajná hovorkyňa Jiřina Vybíhalová.

Na výzvu policajtky mal muž zareagovať najprv spomalením jazdy. Vo vzdialenosti zhruba dvoch až troch metrov pred ňou však podľa hovorkyne prudko pridal plyn a narazil do nej. Policajtka spadla, motorkár havaroval, a na mieste ho zadržali. Po ošetrení oboch previezli do nemocnice. Žena sa lieči doma a je práceneschopná.

Policajtka skončila po náraze
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto - Youtube/Týdeník Policie)

Orientačný test na prítomnosť omamných a psychotropných látok bol u vodiča pozitívny pri amfetamíne, prípadne metamfetamíne. Lekárske vyšetrenie spojené s odbermi biologického materiálu ale motorkár odmietol. Policajti našli u neho aj obaly obsahujúce sušenú rastlinnú hmotu a bielu kryštalickú látku. Pravdepodobne išlo o pervitín. Okolnostiam prípadu sa venujú kriminalisti.

Polícia už motorkára obvinila. Za násilie proti úradnej osobe a nedovolenú výrobu, a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi, mu v prípade dokázania viny hrozí 12 rokov za mrežami. Policajná hovorkyňa uviedla, že 34-ročný muž je stíhaný na slobode. 

Viac o téme: NehodaDrogyMotorkárPolicajtka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu