Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jazda smrti zápasníka MMA: Policajná rekonštrukcia nehody, pri ktorej zomrela Lucia (†27)

Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. Zobraziť galériu (5)
Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. (Zdroj: Facebook, KR PZ Nitra, reprofoto: youtube - Oktagon MMA)

NITRA - Lucia (†27) sa 8. októbra vracala domov za svojim manželom. Mala prechádzať cez priechod pre chodcov, keď do nej vo veľkej rýchlosti vrazilo auto. Za volantom sedel zápasník MMA Matúš Mečár. Toho polícia zatiaľ z ničoho neobvinila. Na tragédiu si však vyšetrovatelia posvietili znova a veľmi detailne. V Nitre vykonali rekonštrukciu toho, čo sa v osudný večer udialo.

Hodinky ukazujú približne jedenásť hodín večer, semafory sú vypnuté. Cez priechod pre chodcov prechádza mladá žena v bledom kabáte. Po ceste sa vo veľkej rýchlosti rúti luxusný Mercedes. Nasleduje tvrdý náraz. Po 200 metroch vozidlo zastane a osoba, ktorú vodič zrazil, má pred sebou už len tri hodiny života. Posledný raz vydýchne v nemocnici. 

Polícia vykonala rekonštrukciu smrteľnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto - noviny.sk)

Z opisu tragickej udalosti v Nitre doslova mrazí. Osudný večer sa však akoby zopakoval znova. Policajní vyšetrovatelia a znalci uzatvorili križovatku Štúrovej a Cintorínskej ulice a o približne 23. hodine vykonali rekonštrukciu zrážky, ku ktorej došlo začiatkom októbra. Infomáciu priniesol portál televízie JOJ noviny.sk.

Polícia vykonala rekonštrukciu smrteľnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto - noviny.sk)

Na mieste bola figurantka aj vozidlo Matúša Mečára. To vyšetrovatelia postupne posúvali k miestu, kde Luciu zrazilo. Mama nebohej sa pre televíziu vyjadrila, že rodina chce len jediné, aby bol vodič spravodlivo potrestaný. Zronený manžel prosí všetkých svedkov udalosti, aby im pomohli.

Nehodu zachytili kamery

Kamerové záznamy, na ktorých by mala byť zachytená jazda smrti, sú v rukách vyšetrovateľov. Udalosť mali podľa slov Erika Duchoňa, náčelníka mestskej polície v Nitre, nahrať štyri kamery. Tri sú umiestnené na trase, kadiaľ sa pohybovalo auto, jedna mala zaznamenať moment, keď Lucia išla na priechod pre chodcov.

Smrteľná nehoda v Nitre: Jazdu zápasníka MMA Mečára nemuseli zachytiť len kamery

Polícia však pátra aj po možnom svedkovi nehody, ktorý viedol auto po Štúrovej ulici v smere od kruhovej križovatky na Cintorínsku ulicu."V protismere došlo v tom čase k zrážke, pri ktorej zahynula mladá chodkyňa," objasnila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Podľa jej slov vo veci aj naďalej prebieha vyšetrovanie pre prečin usmrtenia, nikto však zatiaľ nebol obvinený.

Auto zastavilo až 200 metrov za miestom zrážky.
Zobraziť galériu (5)
Auto zastavilo až 200 metrov za miestom zrážky.  (Zdroj: KR PZ v Nitre)

Za volantom Mercedesu S350 sedel zápasník MMA Matúš Mečár (35). Ten sa k udalosti odmieta vyjadrovať. V Nitre ide o známu tvár. Podľa medializovaných informácií má blízko k bödörovcom aj k nitrianskej polícii.

Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.
Zobraziť galériu (5)
Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.  (Zdroj: Topky.sk)

Lucia, ktorá zahynula pri nehode, pochádzala z dedinky Rabča. Absolventka žurnalistiky bývala v Nitre s manželom. Zosobášili sa len nedávno. Podrobnosti sa dočítate TU.

Viac o téme: RekonštrukciaSmrteľná nehodaNitraMatúš Mečár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu