Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálny čin v Martine za bieleho dňa: Útočník Vladislav (59) vytiahol nôž, uštedril ním päť rán

Útočníka polícia po čine zadržala. Hrozí mu až 20 rokov za mrežami.
Útočníka polícia po čine zadržala. Hrozí mu až 20 rokov za mrežami. (Zdroj: KR PZ Žilina)

MARTIN - Pokus o vraždu mal trpkú príchuť. Útočník Vladislav (59), ktorý skončil v rukách polície ihneď po incidente, bodol ďalšieho muža (43) opakovane päťkrát do brucha a hrude. Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny pätnásť až dvadsať rokov za mrežami.

Nedeľa popoludní mohla v Martine skončiť tragicky. Vladislav mal siahnuť po vysúvacom nožíku a bezdôvodne ním päťkrát bodnúť do brucha a hrudníka iného muža (43). Udalosť sa stala v časti Záturčie pred dverenou chatkou, ktorá sa nachádza pred panelákom. Vyšetrovateľ útočníka zo Žiliny obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Útočník bodal vysúvacím nožíkom.
Zobraziť galériu (1)
Útočník bodal vysúvacím nožíkom.  (Zdroj: KR PZ Žilina)

"Napadnutý muž utrpel zranenia, s priamym ohrozením na živote, ktoré si vyžiadali okamžitý lekársky zákrok. Útočníka polícia po čine zadržala," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsať rokov. 

Obava z úteku

Prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina podal návrh na vzatie do väzby. "Dôvodom podania návrhu je obava z úteku obvineného ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti," priblížil Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina dnes návrhu vyhovel. 

"Rozhodnutie o väzbe zatiaľ nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti," dodal Cisarik.
 

Viac o téme: BodnutiePokus o vraždu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu