Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavý boj na Orave: FOTO Pavol počul praskanie vlastných kostí, medveď ho hrýzol päť minút!

Medveď zaútočil na poľovníka na Orave Zobraziť galériu (4)
Medveď zaútočil na poľovníka na Orave (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

ZÁBIEDOVO – Ďalší krvavý útok medveďa na Orave. Obeťou útoku sa tentokrát stal dlhoročný poľovník Pavol, ktorý bol v spoločnosti dvoch kolegov. Hoci mal muž pri sebe pušku, 200-kilogramové zviera na ňom besnilo asi päť minút, než sa stiahlo opäť do hory. Poľovníka hrýzla šelma do hlavy a nakoniec ho aj oskalpovala. Minúty hrôzy opísal jeden z jeho kolegov.

Trojica poľovníkov sa po vstupe do revíra Zábiedovo rozdelila. Keď na skúseného poľovníka Pavla (54) z húštiny zaútočil medveď, jeho dvaja kamaráti začali strieľať do vzduchu, aby šelmu odplašili. Trvalo však 5 minút, než sa zviera opäť stiahlo do lesa.

Jeden z Pavlových kolegov, ktorý opísal útok medveďa.
Zobraziť galériu (4)
Jeden z Pavlových kolegov, ktorý opísal útok medveďa.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Doráňaný Pavol podľa slov jeho kolegu plakal a stonal. Prosil ich, aby ho tam nechali ležať. Obaja muži zalarmovali záchranárov, ktorí obeti útoku poskytli prvotné ošetrenie. Následne ho pri vedomí previezli do Hornooravskej nemocnice s poliklinikou v Trstenej.

Medveď zaútočil na poľovníka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Jeho otrasený kamarát spomína, že Pavol od bolesti nariekal, že v stonoch počul aj praskanie vlastných kostí. Hoci mal pri sebe pušku, voči 200-kilogramovej šelme bol bezmocný.  

Medveď zaútočil na poľovníka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová priblížila, že muž utrpel mnohopočetné hryzné aj iné poranenia. Portál Tvnoviny.sk informoval, že medveď muža hrýzol do hlavy a nakoniec ho aj oskalpoval.

Mužov život zachraňovali dvaja chirurgovia. Zákrok trval tri hodiny. Pavol je aktuálne mimo ohrozenia života a v stabilizovanom stave.


Pozrite si aj: Liptovčanom naháňajú medvede strach: FOTO Túlajú sa v blízkosti obydlí a ciest, poľovníci sú bezradní


Nešťastie sa stalo v sobotu 13. októbra v katastri obce Zábiedovo, ktorá sa nachádza medzi mestami Trstená a Tvrdošín, okres Tvrdošín.

Viac o téme: MedveďOravaÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu