Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Michal (37) napadol Košičana, ten v nemocnici zomrel: Smrteľné údery do tváre

Polícia miesto činu zadokumentovala.
Polícia miesto činu zadokumentovala. (Zdroj: KR PZ Košice)

KOŠICE - Dobitého muža v bezvedomí našli v piatok skoro ráno pracovníci neďalekej firmy. Polícia ešte v ten istý deň dolapila páchateľa, 36-ročná obeť útoku však zraneniam večer podľahla v nemocnici.

Podkopnutie, pád na zem a opakované údery do tváre a hlavy. Tak opísala polícia útok, ku ktorému došlo ešte minulý týždeň v Košiciach na Popradskej ulici. "Podľa predbežných výsledkov pitvy bezprostrednou príčinou smrti bol úrazový opuch mozgu," priblížila košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Vo večerných hodinách 36-ročný Košičan na následky zranení v nemocnici zomrel.

Polícia vzniesla obvinenie

Pracovníci firmy, ktorí políciu upozornili na prípad, privolali aj záchranné zložky. Dobitého muža ihneď previezli do nemocnice. "Polícia miesto činu zadokumentovala, začala po páchateľovi tohto činu pátrať, zistila totožnosť neznámeho muža a vyšetrovateľ PZ začal vo veci trestné stíhanie," uviedla J. Mésarová. Ešte v ten istý deň zadržali podozrivú osobu.

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu zabitia obvinil 37-ročného Michala z Košíc," upresnila hovorkyňa s tým, že o rok mladšieho muža napadol podľa doterajšieho vyšetrovania po požití alkoholu. "Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne,  v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov," dodala Mésarová na záver.

 

Viac o téme: BitkaZabitieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu