Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bizarný prípad z kostola pri Nitre: FOTO Zlodeja stihol Boží trest, v tejto polohe ho našiel farár

Muž chcel kradnúť v kostole. Zobraziť galériu (2)
Muž chcel kradnúť v kostole. (Zdroj: polícia)

NOVÁ VES NAD ŽITAVOU - Muž z okresu Trebišov sa pokúsil ukradnúť pokladničku z kostola v Novej Vsi nad Žitavou v okrese Nitra. Do kostola vošiel v piatok 17. augusta krátko pred 17. hodinou cez otvorené dvere chrámu.

Muž (62) preliezol priestor nad uzamknutou kovovou mrežou a v rímskokatolíckom kostole odcudzil plechovú pokladničku s finančnou hotovosťou 25 eur, ktorú si podstrčil pod mrežu. Pri preliezaní naspäť sa v priestore medzi mrežou a stenou zasekol. 

Muž chcel kradnúť v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

"Muža zaveseného na mreži si všimla miestna obyvateľka, ktorá na miesto privolala pána farára. Hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru z Vrábeľ podozrivého 62-ročného muža obmedzila na osobnej slobode," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Na mieste bola vykonaná obhliadka. Vo veci pokračuje vyšetrovanie pre zločin krádeže. V zmysle trestného zákona hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov, pretože bol spáchaný na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu.

Viac o téme: KostolKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu