Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Osudná jazda tanečníka Mateja v Prahe: Po vystúpení ho čakala smrť, priateľkin srdcervúci odkaz

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram)

PRAHA - Sympatický Matej (†22) miloval svoju prácu. Živil sa ako tanečník. Uplynulý týždeň sa rozlúčil so svojou priateľkou a pobral sa na vystúpenie. Domov sa už, žiaľ, nevrátil. V noci nasadol do Uberu. Vodič ale riadenie nezvládol a došlo k desivej zrážke. Milujúcu priateľku čakala najhoršia správa v živote.

Matej (†22) zo Slovenska sa uplynulý týždeň v noci zo stredy na štvrtok vracal z tanečného vystúpenia. Pred pol druhou sa na pražskej magistrále stala vážna dopravná nehoda. Auto sa zrazilo s dodávkou a prevrátilo na strechu. Tanečník ostal zakliesnený v havarovanom vraku. "Policajti museli najprv zakliesneného muža dostať von z vozidla, aby mu mohli začať poskytovať prvú pomoc. Keďže bol muž v bezvedomí a nedýchal, tak k jeho záchrane použili defibrilátor a postupovali podľa jeho inštrukcií. Zranenému niekoľko minút v spolupráci s hasičmi masírovali srdce a za pomoci ambuvaku zaistili umelé dýchanie," opísal hovorca pražských policajtov Jan Daněk s tým, že pri resuscitácii sa muža podarilo priviesť späť k životu, následne si ho do starostlivosti prevzali záchranári. 

Osudná jazda tanečníka Mateja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Vodič Uberu sa na mieste podrobil dychovej skúške aj testu na drogy, oba výsledky boli negatívne. Sympatický Matej, žiaľ, v nemocnici vážnym zraneniam podľahol. Vyšetrovaním nehody sa zaoberajú pražskí policajti. "Vo veci boli najprv začaté úkony trestného konania pre trestný čin ťažkého ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Teraz je trestný čin prekvalifikované ako ublíženie na zdraví s následkom smrti," vysvetlil Daněk. 


Prečítajte si aj: Tragédia po šialenej jazde na BMW: Ľubošova (†18) mrazivá predtucha smrti, detaily osudného večera


Rodina, priatelia, známi, ale aj široká verejnosť sa nedokáže z tragédie spamätať. Matej bol obľúbeným mužom, smúti za ním aj množstvo fanúšikov. Najhoršie chvíle života prežíva aj Matejova priateľka, ktorá tragickú situáciu opísala na sociálnej sieti. "Nikdy mi nebolo horšie. Toto bude najhoršia noc v živote, keď sa bojíte, že váš blízky mal autonehodu alebo sa stalo niečo hrozné. Už zúfalosť, že voláte na záchranku, či niekoho neviezli s týmto menom," písala podľa českého portálu blesk.cz v osudnú noc na sociálnu sieť, keď ešte netušila, aký krutý osud postihne jej milovaného.

Osudná jazda tanečníka Mateja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Najhoršie obavy sa, žiaľ, naplnili. "Odpočívaj v pokoji, láska moja. Navždy ťa budem mať vo svojom srdci. Ja na teba nikdy nadosmrti nezabudnem a prídem tam o pár rokov za tebou. Budeme spolu v nebíčku tancovať, smiať sa, milovať sa, tak tam na mňa počkaj," napísala srdcervúci odkaz do neba.

 

Viac o téme: NehodaTragédiaPrahaSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu