Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovákov straší hrozná správa: Mafiánske únosy detí, FOTO polícia varuje pred podvodom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia na svojej oficiálnej Facebookovej stránke vyvracia falošnú správu, ktorá od štvrtka koluje po internete. Muži zákona vysvetlili, že niekto v mene Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR šíri správu, v ktorej sa píše, že na Slovensku operuje mafiánska skupina, ktorá prostredníctvom citového vydierania malých detí láka ľudí na rôzne adresy, kde dochádza k únosom. Ide o hoax, varuje polícia.

Polícia na svojej sociálnej sieti upozorňuje verejnosť, že tento hoax už existuje roky. Jeho masové šírenie opätovne zaznamenala vo štvrtok 19. júla. Preto policajti vyzývajú, aby ľudia zdieľali ich policajné stanovisko, že ide o falošnú správu. „Zdieľajte to prosím vás všade, lebo nestíhame odpovedať na súkromné správy,“ napísala polícia do komentára pod príspevkom.

Text falošnej správy

Ak náhodou uvidíte dieťa, ktoré plače a kričí, že sa stratilo a vie adresu (môže ju mať napísanú na kartičke, ktorú vám ukáže), nikam nechoďte.

Zavolajte políciu, nech ona pomôže. V žiadnom prípade nevoďte dieťa na uvedenú adresu. Môžete sa stať obeťou únosu. Je tu nová medzinárodná, dobre organizovaná mafiánska skupina, ktorá unáša ľudí za výkupné alebo na orgány, pričom používa tento trik. Pošli ďalej a pomáhaj.

Falošná správa, pred ktorou polícia varuje.
Zobraziť galériu (3)
Falošná správa, pred ktorou polícia varuje.  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia zdôrazňuje, že podpísaný riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Partizánskom Jozef Mojžiš je už dávno na dôchodku. „Je to hoax. Ide o zneužitie mena nášho bývalého kolegu, ktorý je už roky na dôchodku,“ informovala polícia s tým, že Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR taktiež nemá s touto správou nič spoločné.

 

Viac o téme: PolíciaÚnosHoaxFalošná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu