Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragická nehoda pri Šamoríne! Žena (†30) nedala prednosť dodávke, hrozivá bilancia

Vážna nehoda v katastri obce Rohovce Zobraziť galériu (2)
Vážna nehoda v katastri obce Rohovce (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru, Polícia Slovenskej republiky,)

BRATISLAVA - Vážna dopravná nehoda sa stala cez víkend v okrese Dunajská Streda. Zrazili sa tam dve autá, výsledkom bolo sedem zranených. Na mieste zasahovali aj dva záchranárske vrtuľníky. Ťažko zranená Zuzana (†30), žiaľ, po prevoze do nemocnice zomrela.

K hrozivej nehode došlo v sobotu okolo 13-tej hodiny na križovatke ciest v úseku Kyselica a Rohovce v okrese Dunajská Streda. Neďaleko Šamorína sa približne o jednej hodine zrazila dodávka Ford Tranzit s Citroënom C3. V autách sa zranilo šesť ľudí a siedmou bola žena stojaca na zastávke. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch záchranárskych vrtuľníkov. Podľa hovorkyne Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Aleny Krčovej boli zo siedmich zranených štyria zranení ťažko. 

Vážna nehoda v katastri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru, Polícia Slovenskej republiky,)

Príčina nehody

Ako informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová, príčinou nehody bolo pravdepodobne nedanie prednosti v jazde zo strany vodičky Citroënu C3. Vozidlo vchádzalo z vedľajšej cesty na hlavnú. Okrem vodičky Zuzany bola v aute Tatiana (42) s dcérkou Viktóriou (8). "V aute Citroën C3 sa ťažko zranili 2 ženy a 8-ročné dievčatko. Dve z nich, vodičku a dieťa, transportovali vrtuľníky do nemocnice," potvrdila policajná hovorkyňa. Viktória s poraneniami viacerých častí tela, no v stabilizovanom stave skončila v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch.

Zuzana vydýchla naposledy

Druhá posádka leteckých záchranárov ratovala zranenú vodičku Zuzanu. Vrtuľník ju s ťažkými zraneniami viacerých častí tela a na umelej pľúcnej ventilácii previezol do bratislavskej nemocnice na Kramároch. Zuzana, žiaľ, po niekoľkých hodinách v nemocnici vydýchla naposledy. "Napriek intenzívnej snahe lekárov sa, žiaľ, pacientku nepodarilo zachrániť. Krátko po polnoci zo soboty na nedeľu zomrela," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.   

Pri nehode sa vo Forde Tranzit zranil aj 35-ročný vodič a dve spolujazdkyne, ktoré boli po nehode v bezvedomí. Chodkyňa (55), ktorá stála na zastávke, utrpela nárazom auta ťažké zranenia. Polícia sa nehodou naďalej zaoberá. Okolnosti a príčiny nešťastia sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Viac o téme: NehodaTragédiaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu