Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia pri N. Zámkoch: Futbalista Ján (†18) sa utopil v jazere, hrôze sa prizerali aj kamaráti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SFZ, YT/Slovensko zhora)

BÁNOV - Obrovské nešťastie sa stalo v utorok v novozámockom okrese. Partia kamarátov sa vybrala okúpať sa. Chlapci sa s radosťou vrhli do vody, no spod hladiny sa, žiaľ, Janko, nevynoril. Užialená priateľka poslala Jankovi srdcervúci odkaz do neba.

Aj keď sa letné prázdniny ešte nezačali, horúce počasie mnohých láka schladiť sa vo vodách  najbližšej vodnej plochy. Rozhodli sa tak urobiť aj kamaráti z obce Bánov v okrese Nové Zámky. Partia sa vybrala v utorok večer okúpať sa do miestneho štrkoviska Záhoň. 

Došlo však k neopísateľnej tragédii. Janko sa potopil a viac sa spod hladiny nevynoril. Nikto nechápe, čo sa mohlo stať. Kamaráti na miesto chodili pravidelne. S vypätím všetkých síl sa ho snažili nájsť a zachrániť, žiaľ, bezvýsledne.

Tragédia pri N. Zámkoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SFZ)

Na miesto dorazili záchranné zložky. "Záchranári na mieste ošetrili neplnoletú osobu a previezli ju do nemocnice v Nových Zámkoch. Vzhľadom k veku viac informácií neposkytneme," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. Ako sme zistili, ošetrenou osobou bol Jankov kamarát, ktorý z hrozivej situácie utrpel šok. Po mladíkovi pátrali hasiči. Bezvládne telo vytiahli na breh až na druhý deň dopoludnia.   

Prípadom sa zaoberá polícia. "Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia. Presnú príčinu smrti 18-ročného mladíka určí až pitva," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková. 

Tragédia pri N. Zámkoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Natália M.)

Podľa kamarátov bol nebohý Janko dobrý plavec a jazero veľmi dobre poznal. S partiou sa tam chodil roky pravidelne kúpať. Z tragédia sa rodina, priatelia a blízki nedokážu spamätať. Janko bol v kolektíve obľúbeným, miloval šport, bol nádejným futbalistom. "Čo sa to stalo? Kde si? Vráť sa mi. Stále tomu nedokážem uveriť, toto je len nočná mora, z ktorej sa všetci zobudíme. Chcem, aby si vedel, že ťa milujem a navždy aj budem. Hovorila som ti to stále, pretože to tak je a aj bude! Celé moje srdce patrí len tebe a aj navždy patriť bude! S tebou odišla polka môjho života, pretože si bol pre mňa všetko, čo som mala. Nikdy na teba nezabudnem, nikdy! Odpočívaj v pokoji, Zlatko moje," vyznala sa na sociálnej sieti Jankova milujúca partnerka krásna Natália.     

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: TragédiaBánov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu