Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Babička nechala omylom dieťa v rozhorúčenom aute: Záchranná akcia v Česku!

Dieťa v aute Zobraziť galériu (2)
Dieťa v aute (Zdroj: MP Zlín)

ZLÍN - V infarktovej situácii sa ocitla uplynulú nedeľu popoludní babička 2,5-ročného dievčatka. Zaparkovala na ulici v centre mesta Zlín a na chvíľu auto opustila. Vnútri ostala v detskej sedačke pripútaná vnučka. V spínacej skrinke žena nechala kľúč a auto sa zamklo. Nastala poriadna panika.

Babička vnútri auta okrem kľúčov nechala aj mobil. Teplota v tieni sa blížila k 30 stupňom Celzia a v aute začínalo byť neznesiteľne horúco. "Rozrušená 57-ročná žena, našťastie, nezazmätkovala, požičala si telefón od okoloidúcich a vytočila linku tiesňového volania 156. Za krátko tak na miesto vyrazila najbližšia motorizovaná hliadka Mestskej polície Zlín," opísal hovorca zlínskych strážnikov Pavel Janík.

FOTO Babička nechala omylom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP Zlín)

Ešte do príchodu mestských policajtov prechádzala miestom dodávka s mladými členmi Zboru dobrovoľných hasičov Drnovice. Nešťastná žena ich preto požiadala o pomoc a mladí hasiči nezaváhali. "S jej súhlasom jeden z nich rozbil zadné okienko a 21-ročná členka zboru sa bez ochranného odevu pretiahla dovnútra a vozidlo otvorila," opísal hovorca s tým, že vzápätí na miesto dorazila aj hliadka mestskej polície Zlín, ktorá zistila, že sa udalosť zaobišla bez vážnej ujmy na zdraví.

Škrabanec na chrbte, ktorý utŕžila mladá hasička od črepu v okne, jej ošetril strážnik a malé dievčatko skončilo v bezpečí v náručí vystrašenej babičky. "Zvládnuť stresujúci zážitok dievčatku určite pomôže aj plyšový medvedík, ktorého od hliadky dostala," poznamenal Janík. 

FOTO Babička nechala omylom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MP Zlín)

Mestská polícia zo Zlína v tejto súvislosti upozorňuje, že niektoré typy automobilov sú vybavené tzv. automatickým zamykaním, ktoré po určitej dobe samo uzamkne vozidlo. "Určite je dobré na túto skutočnosť nezabúdať a ak túto funkciu váš automobil ponúka, nenechávajte pri vystúpení kľúč v spínacej skrinke, ale majte ho vždy pri sebe," vystríha hovorca zlínskych mestských policajtov. 

Viac o téme: AutoDieťaZlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu