Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sabinka (†2,5) bola v aute štyri hodiny: Matke sa naskytol otrasný pohľad, nedýchala

Auto, v ktorom matka nechala 2,5 ročné dievčatko
Auto, v ktorom matka nechala 2,5 ročné dievčatko (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Včera sa v Trstenej stala obrovská tragédia. Matka Jana (30) nechala v aute len 2,5-ročnú Sabinku, ktorú sa už nepodarilo zachrániť. Dievčatko zomrelo v rozhorúčenom aute, v ktorom podľa doterajších informácií strávilo niekoľko hodín.

Rodina malej Sabinky sa z tejto tragédie ťažko spamätáva. Všetci prežívajú neopísateľný žiaľ. Matka Jana (30) nechala dievčatko v rozhorúčenom aute niekoľko hodín. Bohužiaľ, už sa ju nepodarilo zachrániť.

Rodina prežíva obrovský žiaľ

Susedia mladej rodiny z obce Rabča v okrese Námestovo hovoria o nekonfliktnej a slušnej rodine. Informáciu priniesla TV Markíza vo večernom spravodajstve. Matka mala ísť na gynekologické vyšetrenie krátko pred deviatou ránou. Podľa doterajších informácií bola v piatom mesiaci tehotenstva. Spolu s otcom Sabinky Lukášom sa tešili na nový prírastok. Lukáša už postihla druhá tragédia v jeho živote, ako malý chlapec prišiel o svoju mamu. 

Miesto tragédie. Žena zaparkovala na zakázanom mieste a na oknách mala tmavé fólie. Dieťa tak nemohol nikto vidieť.
Zobraziť galériu (1)
Miesto tragédie. Žena zaparkovala na zakázanom mieste a na oknách mala tmavé fólie. Dieťa tak nemohol nikto vidieť.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Tridsaťročná matka Jana chodila dievčatko do auta údajne kontrolovať a v nemocnici sa mala zdržať zhruba štyri hodiny. Dievčatko mala chodiť údajne do auta kontrolovať. V nemocnici mala absolvovať sériu gynekologických vyšetrení v nemocnici v meste Trstená.

Sabinka bola v aute takmer štyri hodiny

Dievčatko bolo v aute približne do 13-tej poobede. Keď prišla matka k autu, Sabinka už nejavila známky života a ihneď odviezla dievčatko na pohotovosť. Lekári ho začali oživovať, no napriek ich maximálnej snahe sa im ho nepodarilo zachrániť. Tým, že malo auto na zadných sklách tmavé fólie, dievčatko bolo takmer nemožné si všimnúť. Matka navyše zaparkovala na málo frekventovanom mieste v zadnej časti parkoviska, ktorým nechodilo príliš veľa ľudí. 


MIMORIADNA TRAGÉDIA na Orave: Dievčatko zomrelo v rozhorúčenom aute


Sabinku však ako prvý oživoval vrátnik nemocnice. Vystrašená Jana za ním pribehla, aby jej niekto pomohol. Jej Sabinka už totiž nedýchala. Podľa vrátnika to bol strašný pohľad, dievčatko bolo celé modré. Dievčatko namerali telesnú teplotu 40,6 stupňa. Polícia prípad naďalej vyšetruje a preveruje aj kamerové záznamy. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia maloletého dieťaťa. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. "Okolnosti tejto tragédie sú nateraz predmetom vyšetrovania. Polícia vyzýva a upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali horúce letné dni a nezanechávali ani krátkodobo vo vozidlách deti a zvieratá," doplnila Balogová.

Podľa Krčovej sa detský organizmus prehrieva až päťkrát rýchlejšie ako u dospelého človeka. "Pri horúčavách môže teplota v aute dosiahnuť aj 70 stupňov Celzia, pripomína doslova skleník a k zlyhaniu organizmu tak môže u dieťaťa dôjsť už po niekoľkých minútach. Dieťa by nemalo byť samotné v aute ani na chvíľu," zdôraznila hovorkyňa Operačného strediska záchranárov. 

Viac o téme: AutoTragédiaSmrťDievčatkoTrstená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu