Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný prípad z Rožňavy, z ktorého mrazí! Sexuálne útoky na študentky, znásilnenie a vyhrážky

učiteľ Ladislav Zobraziť galériu (9)
učiteľ Ladislav (Zdroj: Foto: archív L.R., oarv.sk)

ROŽŇAVA - Košický kraj sa zmieta v sexuálnom škandále. Na jednej zo stredných škôl v Rožňave mal učiteľ obťažovať študentky, dokonca malo dôjsť k znásilneniu. Zvrhlíka už vzali do väzby. Na škandalóznom prípade je šokujúci aj pohľad na súkromnú internetovú stránku učiteľa.

Podľa obyvateľov Rožňavy učiteľ oslovoval študentky, ktoré mali nejaké problémy, napríklad pochádzali zo sociálne slabších rodín. Dievčatá mal lákať prostredníctvom svojej súkromnej internetovej stránky. Jej obsah je poburujúci. Okrem predstavenia svojej osoby prostredníctvom numerologických čísel či znamenia je plná sexuálnych narážok.

Otrasný prípad z Rožňavy,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk, OA RV)

Otrasný prípad z Rožňavy,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk, OA RV)

Otrasný prípad z Rožňavy,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk, OA RV)

Otrasný prípad z Rožňavy,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk, OA RV)

Škandál prepukol po tom, čo sa niektoré dievčatá rozhodli o otrasných skúsenostiach prehovoriť. Učiteľ fyziky a slovenčiny z Obchodnej akadémie v Rožňave mal zneužívať študentky nižších ročníkov pod hrozbou, že ich nepripustí k maturite, alebo sa im niečo stane. Vyhrážky padali, aj keď vystrašené študentky chceli o násilnom učiteľovi povedať rodičom. V obvinení stojí, že Ladislav od začiatku roka 2016 vykonal pohlavný styk so študentkou strednej školy pod hrozbou zverejnenia jej nemravného sexuálneho života. 

Násilne motivovaná trestná činnosť

O prípad zvrhlého učiteľa sa zaujíma polícia. "Rožňavský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a konkrétnu osobu obvinil z násilnej sexuálne motivovanej trestnej činnosti," potvrdila hovorkyňa košických policajtov Lenka Ivanová.

Učiteľ je vo väzbe

Otrasný prípad z Rožňavy,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Foto: ladislav.rassi.sk. OA Rožňava)
"Okresný prokurátor v Rožňave podal 3. júna 2018 návrh na vzatie obvineného do väzby pre obavu z ovplyvňovania svedkov a tiež pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Sudca návrhu prokurátora vyhovel a vzal ho z uvedených dôvodov do väzby,"
informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému učiteľovi trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť prípadu polícia ani prokuratúra neposkytujú bližšie informácie. 

O prípad sa zaujíma aj predseda KSK 

V súvislosti s medializovanými informáciami sa v stredu predpoludním stretol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka s riaditeľom Obchodnej akadémie Rožňava Viktorom Balážom.

Ako informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Činčárová, objasnili si vzniknutú situáciu. Riaditeľ školy, ktorý je bývalým poslancom Zastupiteľstva KSK, Trnku informoval o konkrétnych krokoch, ktoré vedenie školy uskutočnilo po tom, čo sa ešte v apríli dozvedelo od výchovnej poradkyne o podozrivom správaní učiteľa. "Vyvodenie zodpovednosti voči učiteľovi je plne v kompetencii riaditeľa tejto školy ako jeho nadriadeného," uviedla Činčárová.

"Podľa nás išlo o individuálne zlyhanie konkrétneho zamestnanca, no mrzí nás, že vedenie školy o tejto veci Úrad KSK informovalo až po tom, čo sme sa o tom dozvedeli z médií. Túto skutočnosť, ako aj nepríjemnú situáciu vyčítal riaditeľovi pri stretnutí aj predseda KSK. Po skončení vyšetrovania tohto prípadu oznámime verejnosti, aké kroky podnikne riaditeľ tejto školy voči učiteľovi a aké odbor školstva vo vzťahu k vedeniu Obchodnej akadémie Rožňava. Riaditeľ má bezodkladne informovať predsedu KSK o všetkých skutočnostiach vývoja veci. Predseda KSK je pripravený zasiahnuť, ak to bude nutné, v prospech objasnenia prípadu," dodala Činčárová.

Viac o téme: UčiteľSexuálne zneužívanieRožňava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu