Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodičia roka sú z Fiľakova: Odišli do zahraničia, doma nechali 6 detí, aj osemmesačné dvojičky

rodičia Ján Silárdi a Gyöngyi Horváthová Zobraziť galériu (3)
rodičia Ján Silárdi a Gyöngyi Horváthová (Zdroj: Foto: polícia)

FIĽAKOVO - Nepochopiteľného činu sa dopustili rodičia vo Fiľakove. Opustili svojich šesť malých detí a odišli z domu. Napospas osudu ponechali štyri dievčatká a dvoch chlapcov. Najstaršia dcérka má 9 rokov, najmladšie sú osemmesačné dvojičky. Po krkavčích rodičoch polícia pátra.

Šokujúcim prípadom sa zaoberajú lučeneckí policajti. Vyšetrovateľka už začala trestné stíhanie vo veci zločinu odloženia dieťaťa. "V dobe od 1. júna do 4. júna sa páchatelia náležite nestarali o svoje maloleté deti, o ktoré mali povinnosť sa starať. Z dôvodu, že vycestovali do zahraničia, nechali ich v rodinnom dome vo Fiľakove samé a od uvedenej doby neprejavili o ne žiadny záujem," opísala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. 

V rodinnom dome zostalo šesť detí - Júlia (9), Daniela (7), Justin (6), Dorián (2) a osemmesačné dvojičky Michaela a Gyöngyi. O opustené detičky sa starala suseda tak, že im kupovala jedlo. Ako sme zistili, deti boli počas noci osamote, podľa svojich možností sa starali jedno o druhé. Neúnosnú situáciu ohlásili polícii susedia. 

Deti skončia v detských domovoch

Všetky deti v pondelok previezli k babke vo Fiľakove. Ako doplnila policajná hovorkyňa, postupne ich umiestňujú do detských domovov. Po pobyte rodičov detí polícia pátra. Za takýto zločin hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov.

Po nezodpovedných rodičoch polícia pátra

Otec Ján Silárdi (32) trvale bytom Pliešovce. "Hľadaného muža potrebuje vyšetrovateľ vypočuť ako svedka v súvislosti so zločinom odloženia dieťaťa. Doposiaľ vykonaným pátraním, ako aj vykonanými previerkami sa hľadanú osobu nepodarilo vypátrať," ozrejmila Faltániová.  

Popis osoby - Ján je vysoký 168 cm, štíhlej postavy, má hnedé oči a čierne vlasy.

Ján Silárdi
Zobraziť galériu (3)
Ján Silárdi  (Zdroj: Foto: polícia)

Matka Gyöngyi Horváthová (28) z Fiľakova. "Hľadanú ženu potrebuje vyšetrovateľ OKP Lučenec vypočuť ako svedka v súvislosti so zločinom odloženia dieťa. Doposiaľ vykonaným pátraním, ako aj vykonanými previerkami sa hľadanú osobu nepodarilo vypátrať," zopakovala policajná hovorkyňa.  

Popis osoby - Gyöngyi je vysoká 168 cm, štíhlej postavy, má hnedé oči a hnedé vlasy.  

Rodičia roka sú z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Viac o téme: DetiRodičiaOpustenieFiľakovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu