Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Policajnej naháňačky: Opitý motorkár sa rútil Bratislavou, taký záver by ste nečakali

Polícia naháňala opitého motorkára v centre Bratislavy.
Polícia naháňala opitého motorkára v centre Bratislavy. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Bratislavskí policajti mali minulý týždeň plné ruky práce s opitým Marekom (30), ktorý im unikal na motocykli Kawasaki. Akčné video z incidentu zverejnila polícia na svojom Facebooku. Neuveríte, ako sa naháňačka skončila.

Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky prechádzali uplynulý týždeň vo štvrtok v noci ulicami hlavného mesta. Do očí im udrel motorkár, ktorý nemal vykonanú technickú kontrolu. Muži zákona sa rozhodli, že muža zastavia, aby s ním prejednali zistený priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Opitý motorkár v Bratislave.

„Policajti na zastavenie motocykla použili výstražné svetelné a zvukové znamenie, ktoré však motocyklista nerešpektoval a v jazde, ktorou ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky, pokračoval. Policajti prenasledovali motocyklistu od Slovnaftskej, cez Kazanskú, Krajinskú ulicu až na Šamorínsku ulicu, pričom z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok po celý čas udržiavali od motocyklistu bezpečnú vzdialenosť,“ informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková.

Marek bol pod vplyvom alkoholu

Marek spravil presný opak, za zákrutou dupol na plyn a začal policajtom unikať. Ďaleko sa však, našťastie, nedostal. Muž prešiel na trávnatý porast, kde bol zákaz vjazdu všetkým vozidlám okrem vozidiel stavby. Tam dostal šmyk a v malej rýchlosti padol na zem. „Opitý motorkár utekal pred policajtami, až sa sám vyrúbal,“ napísala polícia na sociálnej sieti. 

Mareka zo Seneckého okresu policajti na mieste pádu zadržali. Dychová skúška mu preukázala 1,88 promile alkoholu v krvi. „Motocyklista pádom ani použitím donucovacích prostriedkov neutrpel žiadne zranenia. Policajti mu na mieste zadržali tabuľku s evidenčným číslom aj vodičský preukaz,“ dodala policajná hovorkyňa.

Polícia uviedla, že muž je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na jeden rok. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.

Viac o téme: BratislavaAlkoholMotorkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu