Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia rozbila grécky gang: Zarábali nechutným spôsobom na ľudskom nešťastí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Bernd Wuestneck/dpa via AP)

ATÉNY - Grécka polícia rozbila zločineckú skupinu, ktorá kradla lieky proti rakovine a pašovala ich do ďalších európskych krajín, kde ich predávala za oveľa vyššiu cenu. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Muži zákona počas vyšetrovania zatkli 21 ľudí, medzi ktorými sú aj lekári a zdravotné sestry. Podľa gréckeho denníka Ekathimerini je medzi zatknutými aj 70-ročný Egypťan, ktorý je pravdepodobne lídrom skupiny. Po ďalších osobách polícia ešte pátra.

Zločinecká skupina podľa polície používala falošné lekárske predpisy, aby získala dotované lieky. Tie následne predávali do Škandinávie, Talianska, Nemecka a Francúzska za viac ako dvojnásobok ich ceny. Tieto nelegálne obchody údajne stáli Grécko najmenej 25 miliónov eur.

Gang, ktorý podľa policajného hovorcu Theodorosa Chronopoulosa prejavil "mimoriadne pohŕdanie spoločnosťou", bol aktívny od roku 2013. Podľa polície si skupina zriadila vlastnú lekáreň, aby mohla dané lieky vyvážať, získavať nových zákazníkov a falšovať predpisy. Zločinci vyvážali lieky do skladísk v Taliansku, odkiaľ ich distribuovali ďalej.

Polícia v súvislosti s prípadom tiež vyšetruje, či nelegálne praktiky gangu ovplyvnili naozajstných pacientov s rakovinou. A to napríklad v tak, že by dostávali menej liekov, ako mali predpísané

Viac o téme: RakovinaLiekyGang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu