Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Východniari predávali samopaly: Policajný agent si kúpil 11 kusov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Košický krajský súd sa zaoberal zaoberal prípadom zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Obvineniu čelili dvaja muži Milan a Marián.

Milan B. Z Michaloviec mal podľa informácií portálu kosice.sme.sk zháňať expanzné samopaly vzor 61 Škorpión, časť z neznáme zdroja a časť zo súkromnej SBS-ky v Partizánskom. Druhý z dvojice, Marián K., ich mal prerábať na plnohodnotné palné hromadné účinné zbrane. Potom ich mal Milan predávať záujemcom. V roku 2015 o kúpu zbraní prejavil záujem policajný agent. V júni kúpil jeden a hneď na to si objednal ďalších 10 kusov. Keď Milan prevzal peniaze, zadržala ho polícia.

Po tejto akcii polícia vykonala štyri prehliadky, pri ktorých zaistila päť samopalov vzor 61 Škorpión, jednu pištoľ, jednu podomácky prerobenú pušku, tlmiče a približne 1 070 nábojov rôznych kalibrov. Marián sa na súde priznal a tvrdil, že biznisu sa venoval pre to, aby zarobil viac peňazí. K upravovaniu samopaľov sa priznal aj Milan.

Súd vypočul aj policajta

Súd na základe pokynu krajského súdu vypočul aj policajného agenta Mareka. Ten podrobne opísal, kedy sa s predajcom stretol po prvý raz aj ako komunikovali. Dostával vraj ponuku nielen na kúpu samopalov, ale aj rôznych pištolí. Marek poprel, že by predajcu akokoľvek na niečo navádzal, od neho vychádzali všetky ponuky aj určená cena.

Súd má k dispozícii aj nahrávku rozhovoru, kde policajnému agentovi ponúkali k zbraniam aj strelivo a iné príslušenstvo.

Marián dostal sa sfunkčňovanie samopalov tri roky s podmienečným odkladom na rovnako 3 roky. Milana poslal súd na 7 rokov do väzenia. Milan sa odvolal a krajský súd rozsudok zrušil. Prípad sa vrátil okresu, no na novom pojednávaní bol verdict rovnaký. Aj napriek tomu, že sa opäť odovolal, v utorok krajský súd rozsudok potvrdil.

Viac o téme: ZbraneSúd Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu