Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v Tatrách: FOTO Čech bol na mieste mŕtvy, príčinou jeho pádu mohla byť lavína

Tragická smrť v Červenom žľabe. Zobraziť galériu (2)
Tragická smrť v Červenom žľabe. (Zdroj: hzs)

ČERVENÝ ŽĽAB – Horskí a leteckí záchranári boli vo štvrtok povolaní k českému skialpinistovi, ktorý po páde z 300-metrovej výšky nejavil známky života. Tragický pád sa stal v popoludňajších hodinách a telo 44-ročného muža sa nachádzalo na povrchu lavíny, ktorá mohla byť príčinou jeho pádu.

Vo štvrtok 19. apríla sa stal ďalšia tragédia vo Vysokých Tatrách. V popoludňajších hodinách boli príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) povolaní k 44-ročnému českému skialpinistovi, ktorý utrpel pád z výšky cca 300 metrov. Tragédia sa stala v Červenom žľabe a záchranárov na miesto privolali svedkovia nehody. O súčinnosť boli požiadaní aj príslušníci Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorí z heliportu v Starom Smokovci vzali na palubu záchranára HZS.

Smrteľná nehoda v Červenom žľabe.
Zobraziť galériu (2)
Smrteľná nehoda v Červenom žľabe.  (Zdroj: hzs)

Do Mengusovskej doliny zároveň odišla skupinka pozemných záchranárov. „Lekár spoločne so záchranárom HZS po vysadení v žľabe zistili, že skialpinista pádom utrpel poranenia nezlučiteľné so životom. Nie je známe, čo bolo presnou príčinou nehody,“ uviedla HZS.

Tragická smrť v Červenom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs)
  

Telo skialpinistu sa nachádzalo na povrchu v čele spadnutej lavíny. Možnou príčinou nehody môže byť teda aj spustenie lavíny. „Posádka VZZS následne vysadila na mieste nehody ďalších dvoch záchranárov HZS vrátane psovoda, ktorí prehľadali lavínisko, avšak bezvýsledne,“ informovali horskí záchranári.

Telesné pozostatky českého skialpinistu boli nabalené za pomoci lanovej techniky a následne spustené do doliny. Odtiaľ boli transportované do Starého Smokovca, kde boli odovzdané príslušníkom Policajného zboru SR a obhliadajúcemu lekárovi.

Viac o téme: TatrySmrťČervený žľabSkialpinista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu