Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Na mol opitá mama v Prahe: Okolo pomočenej ženy žobrala dcérka, TU je jej vysvetlenie

Opitá mama v Prahe s dievčatkom Zobraziť galériu (2)
Opitá mama v Prahe s dievčatkom (Zdroj: Foto: Mestská polícia Praha)

PRAHA - Smutný prípad museli riešiť mestskí policajti v Prahe. Predajca zeleniny ich upozornil na totálne opitú matku, ktorej robilo spoločnosť vlastné nevinné dieťa. Žena bola v hroznom stave, medzi odpadkami sedela pomočená.

Mestských policajtov privolali k na mol opitej žene v utorok krátko po tretej hodine. Sedela neďaleko stanice metra Hůrka, pri sebe mala malé dieťa. "Pomočená žena sedela na zemi medzi odpadkami, roztopenou zmrzlinou, papierovými vreckovkami a okolo nej pobehovalo malé dievčatko. Jeden zo strážnikov okamžite vyrozumel sociálnu pracovníčku a venoval sa dieťaťu. Druhý člen hliadky sa niekoľkokrát pokúsil vyzvať ženu na predloženie dokladov a podanie vysvetlenia. To sa podarilo až na niekoľký pokus," opísali pražskí mestskí policajti na svojej stránke mppraha.cz s tým, že išlo o cudzinku. Žena (40) zvládla povedať iba: "Stalo sa, no..." 

Dychová skúška sa u ženy podarila až na štvrtý pokus, namerali jej takmer 4 promile. Oznamovateľ strážnikom povedal, že dotyčnú pozoruje už od pol dvanástej. "S miestnymi bezdomovcami popíjala alkohol, a to až do chvíle, kedy sa nebola schopná starať o dcéru. Tá sa po celý čas pohybovala okolo matky, dokonca sa vraj pokúsila žobrať o jedlo," doplnili mestskí policajti.

FOTO Na mol opitá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Mestská polícia Praha)

Nezodpovedná matka má ešte deväťročného syna, ktorý sa počas jej alkoholického opájania nachádzal v škole, kam ho mala dôjsť vyzdvihnúť. O obe deti sa postarali sociálne pracovníčky, ktoré strážnici spoločne s deťmi previezli do špecializovaného zariadenia. Žena pre silnú opitosť skončila v zdravotníckom zariadení. O udalosti upovedomili mestkí policajti kolegov zo štátnej polície. 

Viac o téme: AlkoholMatkaDieťaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu