Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál v bardejovskej nemocnici! Bábätko zomrelo pri pôrode, ďalšia rana prišla o pár dní

 Rodičia prišli o dieťatko Zobraziť galériu (3)
Rodičia prišli o dieťatko (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

BARDEJOV - Dramatický pôrod v bardejovskej nemocnici s najhorším koncom. Rodičia sa tešili na svoje druhé dieťatko, žiaľ, domov si ho nepriniesli. Bábätko sa zaseklo v panve, pitva odhalila šokujúcu skutočnosť. Malo odtrhnutú krčnú chrbticu od lebky.

Počas pôrodu sa dieťatko zaseklo v panve rodičky, nedokázala ho vytlačiť. Lekárom sa ho nepodarilo vytiahnuť. Bábätko sa narodilo mŕtve a rodičia vinia zo smrti dcérky lekárov. V pitevnej správe totiž stojí, že Lorianka mala odtrhnutú krčnú chrbticu od lebky. Pochovali ju v pondelok. "Oni ju zabili, lebo decko vyšlo s hlavičkou zdravé," povedal Stanislav pre televíziu Markíza. "Som potlačila asi štyri razy, vyšla dcéra s hlavičkou a už jak mala ísť ramenom, zasekla sa," opísala pôrod mamička Elena s tým, že sa rozbehol spontánne. Doplnila, že dieťatko mal lekár povytiahnuť a otočiť, vtedy zrejme došlo k najhoršiemu. 

Škandál v bardejovskej nemocnici!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Rodiacej žene zdravotnícky personál tlačil na brucho, no dieťatko von nedostal. Rodičom po náročnom pôrode povedali, že sa bábätko udusilo. "Klamal, že je zadusená, ale veď tu je to čierne na bielom, pitva ukázala, čo sa stalo," povedal otec. Pravdu sa rodičia dozvedeli z pitevnej správy. V nej stojí, že dieťa malo odtrhnutú krčnú chrbticu od lebky a zlomeninu pravého ramena. Dieťatko vážilo štyri a pol kila. Mama povedala, že si pýtala pôrod cisárskym rezom, no lekári to odmietli s tým, že dieťatko už ide. 

Škandál v bardejovskej nemocnici!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Riaditeľ bardejovskej nemocnice zriadil komisiu, ktorá má prípad prešetriť. "Akonáhle nastali komplikácie, ktoré sa nedali vôbec predpokladať, prišli tam ďalší dvoj- až trojatestovaní pôrodníci, ktorí prevzali tento pôrod," informoval riaditeľ NsP v Bardejove Marián Petko a dodal, že pri pôrode bol kvalifikovaný atestovaný lekár. "Len už povedali čas smrti. Ja som sa spýtala sestričky, či zomrela, už len na mňa pozrela a sklopila oči," smutne opísala mama nebohého dieťatka. Rodičia plánujú dať svoj nešťastný prípad preveriť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Viac o téme: TragédiaNemocnicaPôrodBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu