Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zviera v ľudskej koži: Mladík z Rimavskej Soboty mal sexuálne zneužívať malé deti

Mladíka obvinili zo sexuálneho zneužívania malých dievčat
Mladíka obvinili zo sexuálneho zneužívania malých dievčat (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Za obťažovanie maloletých dievčat obvinil vyšetrovateľ 21-ročného muža z Rimavskej Soboty z troch zločinov, a to sexuálneho zneužívania, sexuálneho zneužívania v štádiu pokusu a z obmedzovania osobnej slobody.

Dievčatá oslovoval pod rôznymi zámienkami, že pozná ich rodičov, jeho dcéra stratila psa alebo im ponúkal cukríky. Ako uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, robil to s úmyslom sexuálneho uspokojenia, aj keď vedel, že ešte nemajú 15 rokov. V apríli sa takto prihovoril dvom deťom vo veku 8 a 10 rokov.

V jednom prípade išlo o sexuálne zneužívanie a v druhom prípade o pokus sexuálneho zneužívania. Ďalšie 11-ročné dievča obmedzoval na osobnej slobode vo výťahu a v chodbe bytového domu. Po oznámení rodičov rozbehla polícia pátranie a vo štvrtok dopoludnia ho zadržali. Po obvinení skončil v cele aj s podnetom na väzobné stíhanie. Hrozí mu trest na tri až 10 rokov.

Mladíka obvinili zo sexuálneho
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Ako upozornila Faltániová, rodičia by mali svojim deťom neustále zdôrazňovať, aby nedôverovali neznámym ľuďom, upozorňovať ich na to, aby od cudzích nebrali žiadne sladkosti, darčeky, či nesadali k nim do auta. Ako dodala Faltániová, dieťaťu treba vždy vopred oznámiť, kto poň príde do školy, školského klubu, prípadne na krúžok.

Viac o téme: PedofíliaZneužívanie detíSlovenskoRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu