Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pri bežnej kontrole sa mu roztrhlo vrecko s marihuanou: Za mrežami môže zostať 10 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Colný úrad Bratislava)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 34-ročný muž z Piešťan. Policajti u neho počas bežnej cestnej kontroly auta, v ktorom sedel ako spolujazdec, našli drogy, informovala v piatok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Vozidlo Seat Alhambra zastavila hliadka novomestských policajtov 10. apríla po 17.00 h pri bežnej cestnej kontrole na ulici Ľ. Podjavorinskej v Novom Meste nad Váhom. Vodiča auta policajti vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla, taktiež skontrolovali aj jeho spolujazdca," uviedla Antalová.

Tridsaťštyriročný Dárius z Piešťan podľa nej pri kontrole dokladov a vyberaní telefónu z auta vytiahol spod sedadla vrecúško so sušinou, ktoré sa roztrhalo a sušina sa vysypala do interiéru vozidla. "Policajti v zmysle zákona podozrivú sušinu zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. Expertíza potvrdila, že ide o minimálne 113 bežných dávok drogy - marihuany," doplnila. 

Po vykonaní potrebných procesných úkonov obvineného umiestnili do policajnej cely. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom spracoval podnet na jeho vzatie do väzby, ktorému novomestský sudca vyhovel. "Dáriusovi za uvedený skutok, ak ho súd uzná vinným, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala Antalová. 

Viac o téme: DrogyMarihuanaPolícia Kontrola PiešťanyNové Mesto nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu