Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poplach na slovenských súdoch: Anonym nahlásil bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR – Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Viaceré slovenské súdy musela polícia vo štvrtok po nahlásení bomby evakuovať. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií by sa mala evakuácia dotýkať väčšiny slovenských súdov.

"Po príchode príslušníkov Policajného zboru približne o 7.20 h bola nariadená evakuácia prítomných osôb v bratislavskom Justičnom paláci," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Evakuácia sa dotkla aj Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Evakuácia trvá minimálne dve hodiny, čo znamená že rádovo v desiatkach prípadov sa vo štvrtok na súdoch nebude pojednávať, respektíve sa pojednávania odročia či presunú na neskoršiu hodinu.

Aj budovu Najvyššieho súdu SR museli vo štvrtok približne po 7.00 hodine pre nahlásenú bombu evakuovať, potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Evakuácia sa dotýkala všetkých súdov

Všetky slovenské súdy musela polícia vo štvrtok po nahlásení bomby evakuovať. Potvrdil to hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla. Ako ďalej dodal, evakuovaná do približne 10.00 hodiny bola aj budova Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

Súdy však dopoludnia začali postupne pracovať. MS SR napríklad približne o 10.00 h, Justičný palác, kde sídli bratislavský Krajský súd a Okresný súd Bratislava 1, rovnako po 10.00 hodine. Evakuácia sa dotkla aj Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, kde zamestnanci mohli začať pracovať tiež predpoludním. 

Evakuácia trvá takmer vždy minimálne dve hodiny, čo znamená, že rádovo v desiatkach prípadov sa vo štvrtok na súdoch nemohlo pojednávať, respektíve sa pojednávania odročili či presunuli na neskoršiu hodinu.

Viac o téme: EvakuáciaSúdySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu