Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Akčná policajná naháňačka v nočnej Bratislave: Mladá žena unikala v BMW

Policajná naháňačka v centre Bratislavy Zobraziť galériu (2)
Policajná naháňačka v centre Bratislavy (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Dychberúca policajná naháňačka z nočných ulíc Bratislavy vám vyrazí dych. Dvojica seneckých policajtov počas svojej služby zahliadla vodiča BMW, ktorý prechádzal z jedného jazdného pruhu do druhého. Muži zákona sa okamžite rozhodli konať. Opakovane vyzývali vodiča, aby zastavil, no stal sa pravý opak. Šofér v Senci ešte viac dupol na plyn a pred policajným majákom unikol až do hlavného mesta. Zastavil ho až prudký náraz do autobusu MHD. Zo zdemolovaného vozidla však policajti nevytiahli muža. V skutočnosti v ňom sedelo 20-ročné útle dievča.

Polícia na svojej sociálnej sieti zverejnila šokujúce video z policajnej naháňačky, ktorá sa odohrala dnes v noci. Zbesilá jazda 20-ročnej vodičky nemala konca.

Celé sa to začalo v Senci okolo 00:30 hodiny na križovatke ulíc Tehelná a Trnavská v Senci, kedy dvojica policajtov počas svojej nočnej služby zahliadla podozrivé vozidlo značky BMW. Šofér v ňom sa na vozovke pohyboval zo strany na stranu.

Policajná naháňačka v Bratislave
Polícia začala pohotovo konať, nakoľko mala podozrenie, že vodič je pod vplyvom návykovej látky. Hliadke sa však po opakovaných výzvach neporadilo vodiča zastaviť. „Na výzvy k zastaveniu vodič vozidla nereagoval, s vozidlom prudko zrýchlil a unikal v smere na obec Blatné,“ informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff s tým, že medzi Sencom a obcou Blatné vozidlo zišlo na diaľnicu D1 a vysokou rýchlosťou smerovalo do Bratislavy.

Policajná naháňačka v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Zbesilá naháňačka naberala na obrátkach. Vodič prudko zrýchlil a ignoroval všetky výzvy. „Na výjazde z diaľnice D1 v smere na Zlaté piesky vodič s vozidlom zišiel, a následne prešiel na križovatke ulíc Rožňavská a Studená na signál STOP na signalizačnom zariadení,“ uviedol Szeiff. Vodič na červenú počas svojho úniku prešiel viackrát, pričom v úseku Račianskej ulice so svojím BMW vošiel do električkového koľajiska. Avšak ani táto prekážka ho nezastavila a pred hliadkou unikal ďalej. Akonáhle sa dostal z koľajiska opäť na vozovku, narazil do autobusu MHD, ktorý bol v tom čase pristavený na zastávke. Po prudkom náraze vozidlo zostalo konečne stáť.

Policajná naháňačka v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Policajti sa k vozidlu okamžite rozbehli, kde sa im naskytol pohľad na mladú vodičku, ktorá javila známky bezvedomia. „Z dôvodu podozrenia na vážne ohrozenie života a zdravia vodičky hliadka PZ rozbila okno na dverách spolujazdca,“ povedal policajný hovorca. Dodal, že vodička sa prebrala a následne bola obmedzená na osobnej slobode.

Po incidente polícia zistila, že 20-ročná vodička mala uložený zákaz vedenia motorových vozidiel, čím vzniklo podozrenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. „Presné príčiny a okolnosti tejto nehody, ako aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi je predmetom v súčasnej dobe prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnil Szeiff.     

Na záver Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel.

Viac o téme: BratislavaBMWNehodaSenecNaháňačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu