Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia pri práci v Brezne: Petra (†33) a Róberta (†27) privalil niekoľkotonový kontajner

Ťažký kontajner neuniesli podpery Zobraziť galériu (2)
Ťažký kontajner neuniesli podpery (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

BREZNO - Obrovské nešťastie sa stalo v stredu ráno v jednej z firiem na Horehroní. Pri práci zavalil dvoch mužov ťažký kontajner. Obaja, žiaľ, pod nánosom železa vydýchli naposledy.

Peter (†33) a Róbert (†27) pracovali v hale firmy, čistili kontajner, do ktorého sa montovala chladiarenská technológia. Ako informuje televízia Joj, ťažký, približne sedem metrov dlhý kontajner sa zosunul z konštrukcie, na ktorej bol postavený.

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky. Mužom, žiaľ, nebolo pomoci. "Po príchode na miesto príslušníci prieskumom zistili, že sú na mieste zavalené dve osoby. Po našom príchode bola plošina nadvihnutá žeriavom. Bolo zistené, že osoby nejavia známky života, naši príslušníci asistovali záchrannej zdravotnej službe," uviedol Roman Borčin, príslušník hasičskej jednotky v Brezne, pre televíziu. 

Tragédia pri práci v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Keď sa nešťastie stalo, v areáli nebol nikto okrem už nebohých robotníkov. Ostatní sa zbehli, až keď počuli silný buchot. Pod niekoľkotonovým kontajnerom ostali muži uväznení. Prípadom sa už zaoberá polícia. "Okolnosti dvojnásobnej tragédie vyšetruje polícia. Budú zisťovať, prečo sa kontajner na podperách zrútil. Chýbajú priami svedkovia, no policajti analyzujú zábery z priemyselnej kamery, ktorá bola v montážnej hale," stojí v stanovisku firmy. Nebohí muži boli živnostníci.

 

 

Viac o téme: HasičiNešťastieRobotníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu