Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNE PÁTRANIE Objednávateľ vraždy Mišenka zmizol pár hodín po definitívnom rozsudku

Viliam Mišenka Zobraziť galériu (3)
Viliam Mišenka (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - V utorok poslal Najvyšší súd podnikateľa spájaného s podsvetím Viliama Mišenku do väzenia na 23 rokov v súvislosti s kauzou výbuchu bomby v topoľčianskej firme Euromont z roku 2009. Obžalovaný muž sa procesu nezúčastnil. Dnes po ňom polícia vyhlásila pátranie.

Pátranie po Viliamovi Mišenkovi zverejnila polícia na sociálnej sieti. Mišenka už raz na úteku bol. V roku 2013 bol vypátraný vo Venezuele a eskortovaný na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe. Súd ho napokon zbavil všetkých obvinení a prepustil na slobodu.

Viliam Mišenka a jeho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

Tohto týždňový rozsudok Najvyššieho súdu si neprišiel vypočuť. Súd mu vymeral 23 rokov za medializovaný prípad výbuchu výbušniny, pri ktorom zahynula jedna osoba a ďalšie boli zranené. Predseda senátu v odôvodnení rozsudku bombový útok označil za "veľmi brutálny, takmer teroristický čin".  Najvyšší súd zrušil pôvodný rozsudok, ktorý v tomto prípade vyniesol Špecializovaný trestný súd v roku 2016. 


Prečítajte si aj: Najvyšší súd poslal Viliama Mišenku na 23 rokov do väzenia, jeho komplic dostal doživotie


MIMORIADNE PÁTRANIE Objednávateľ vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Po pojednávaní advokár povedal, že jeho klient bude musieť nastúpiť do výkonu trestu. No nestalo sa tak. Mišenka je opätovne na úteku. "Ak máte o jeho pohybe akékoľvek informácie, volajte 158," vyzvala polícia.

Podľa verdiktu Najvyššieho súdu je Mišenka vinný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu formou účastníctva ako objednávateľ. Pri explózii vo firme Euromont zahynul jeden muž, viacerí ľudia boli vážne zranení. Nálož mala usmrtiť Zuzanu Mišenkovú, Viliamovu švagrinú. Viliam však vyhlásil, že smrť švagrinej si neobjednal, nemal na to dôvod. Priznal iba, že so švagrinou a jej synom nekomunikovali. 

 

Viac o téme: PátranieViliam Mišenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu