Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Brat Antonina Vadalu v kaši: Sebastiano je za mrežami kvôli frajerke

Sebastiano Vadala Zobraziť galériu (2)
Sebastiano Vadala (Zdroj: Foto: FB/SV)

TREBIŠOV - Taliani žijúci na východe Slovenska sa zmietajú v poriadnych problémoch. O podnikateľovi Antoninovi Vadalovi písal zavraždený novinár Ján Kuciak v súvislosti s talianskou mafiou a napojení na politické špičky Slovenska, nedávno skončil vo väzbe kvôli obvineniam z Talianska, kde je riešený pre drogy. Jeho brata Sebastiana zadržali v piatok v Trebišove kvôli vyhrážaniu a výtržníctvu.

Podľa polície mal Sebastiano Vadala ešte v polovici septembra uplynulého roku fyzicky napadnúť Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke. 


Prečítajte si aj: Neuveriteľné! Taliansky prokurátor odhalil detaily o Vadalovom gangu: Tajný agent a kokaín v ovocí


Policajti na prípade pracovali, trestné stíhanie začali 14. marca tohto roku a už padlo obvinenie. "Vyšetrovateľ 15. marca 2018 vzniesol obvinenie Sebastianovi V. (46) z Trebišova za prečin nebezpečného vyhrážania a pokračovaní prečinu výtržníctva," uviedol hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.  

Sebastiano je brat zadržaného Antonina Vadalu
Zobraziť galériu (2)
Sebastiano je brat zadržaného Antonina Vadalu  (Zdroj: foto: Miro Vacula)

Obvinený Sebastiano podal proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Prokurátor ju zamietol ako nedôvodnú. Prokuratúra navrhla väzbu pre brata Antonina Vadalu Sebastiana. "Dozorujúci prokurátor podal návrh na vzatie obvineného do väzby. Dôvody väzby odôvodnil obavou, že by obvinený mohol ujsť alebo sa skrývať, pôsobiť na svedkov a tiež obavou, že bude pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlil Filičko s tým, že o návrhu na vzatie do väzby bude teraz rozhodovať Okresný súd v Trebišove do 48 hodín od podania návrhu.

Trestné stíhanie v danej veci bolo podľa Filička začaté 14. marca. O deň neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal obvinený Sebastiano V. v dňoch 13. a 14. 9. 2017 fyzický napadnúť poškodeného Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke. Obvinený podal proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Túto sťažnosť prokurátor zamietol ako nedôvodnú," uviedol hovorca košickej krajskej prokuratúry. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Sebastianov brat je stíhaný pre drogy

Sebastianov brat Antonino Vadala je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa Antonino od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. 

Viac o téme: Antonino VadalaSebastiano Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu