Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dostane sa Kramný na slobodu? Rozhodnutie súdu, obhajkyňa predložila nové fakty

Petr Kramný sa snaží dostať z väzby Zobraziť galériu (2)
Petr Kramný sa snaží dostať z väzby (Zdroj: profimedia.sk)

BRNO – Ústavný súd Českej republiky definitívne rozhodol o osude Petra Kramného. Najvyšší orgán štátu zamietol jeho sťažnosť spojenú s pochybnosťami ohľadne vyšetrovania. Kramnému bolo nariadených 28 rokov odňatia slobody za vraždu manželky a dcéry. Jeho obhajkyňa najnovšie požaduje znovuotvorenie prípadu.

Petr Kramný, dvojnásobný vrah, ktorý na hotelovej izbe v Egypte počas dovolenky zavraždil svoju manželku Moniku (†36) a dcérku Klárku (†8), sa neprestáva pokúšať vyhrabať sa na slobodu. Prednedávnom sme vás informovali o zverejnenej nahrávke, s ktorou prišiel Spolok Šalamún. Mala vyvrátiť fakt, že Kramný mal vraždu naplánovanú.

ZVRAT v kauze Kramný: Zverejnili jeho rozhovor s poisťovňou, rozhodujúcich šesť minút?

Najnovšie sa obrátil priamo na Ústavný súd ČR, od ktorého požadoval, aby preveril, či pri vyšetrovaní jeho prípadu nedošlo k pochybeniu. Ak by sa Kramného (39) hypotéza potvrdila, mohlo by dôjsť k jeho prepusteniu na slobodu. Na nový súdny proces by mohol čakať buď v pohodlí domova, alebo vo väzbe. „Bez vecného pojednávania formálne Ústavný súd Českej republiky sťažnosť Petra Kramného odmietol,“ uviedol Spolok Šalamún, ktorý sa snaží dokázať Kramného nevinu. Česká stanica TV Nova informovala, že toto uznesenie vydal súd 20. februára.

„Ústavný súd sa nezaoberal novými znaleckými posudkami, ktoré vďaka bráneniu spravodlivosti, podľa nášho názoru, mohli vzniknúť až po rozhodnutí obecných súdov. Tu bola teda otvorená cesta podnetu, k obnove konania, ktorá prebehne pod Krajským súdom v Ostrave,“ ozrejmil podpredseda Spolku Šalamún.

Petr Kramný (39)
Zobraziť galériu (2)
Petr Kramný (39)  (Zdroj: profimedia.sk)

Kramného obhajkyňa Jana Rejžková obžalovaného bráni tým, že predložila tri nové znalecké posudky od piatich kvalifikovaných odborníkov. Rejžková zastáva názor, že tieto posudky vnášajú do celého vyšetrovania nové svetlo. „Zásadne spochybňujú skutkový stav celej veci, teda že príčinou smrti Moniky a Kláry Kramných dňa 30. júna bola vražda elektrickým prúdom,“ vysvetlil Spolok Šalamún.

Obhajkyňa Rejžková z tohto dôvodu podáva žiadosť na obnovu súdneho konania. Navyše, celé konanie by malo byť verejné a rozhodovať o ňom bude Krajský súd Ostrave.   

Viac o téme: SúdEgyptVraždaKramnýŠalamún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu