Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na pozemku v Dunajskej Strede mal zakopané telá: Domáce násilie, doráňaná manželka bývalého bossa

Muža predvádzajú kukláči pred sudcu. Zobraziť galériu (3)
Muža predvádzajú kukláči pred sudcu. (Zdroj: Foto: Reprofoto TV Markíza, tip čitateľa)

ČÓFTA - Prípad brutálne dobitej ženy otriasa časťou Čótfa v Dunajskej Strede. Polícia zadržala muža, ktorý o sebe hovorí, že zavraždil bossa dunajskostredského podsvetia Lajoša Šátora. Lehela Horvátha zadržali aj s jeho synom, mal surovo dobiť svoju manželku.

Na pozemku obrovského bývalého družstva v Čótfe polícia doteraz vykopala štyri telá. Išlo o nepohodlných ľudí, ktorí zomreli násilnou smrťou. Majiteľom pozemku je Lehel Horváth prezývaný Hrobár, ktorý sa pre portál parameter.sk vyjadril, že zastrelil bývalého bossa podsvetia Lajoša Šátora. Teraz skončil aj so synom z iného manželstva v rukách polície, ale pre iný skutok.  

Kukláči predvádzajú Lehela Horvátha pred sudcu pre prípavné konanie, ktorý rozhodne o jeho najbližšom osude, a teda či bude stíhaný na slobode alebo väzobne. 

Lehel Horváth ide pred súd, Dunajská Streda
Lehel Horváth ide pred súd, Dunajská Streda 2

Nad rezidenciou krúžili v pondelok policajné vrtuľníky, miestni obyvatelia sú vraj na podobné situáciu zvyknutí. Ako opísal jeden zo susedov pre televíziu Markíza, Lehel mal dobiť svoju tretiu manželku a pohodiť ju levovi, o ktorého sa starala. Zviera jej neublížilo a doráňanú ženu údajne niekto naložil do auta a vysadil v obci, kde žijú jej rodičia, vzdialenej od miesta päť kilometrov. Sama mala na polícii podať trestné oznámenie. Muži zákona tak išli na istotu. 

Pozostatky, ktoré vykopala polícia na pozemku v minulosti
Zobraziť galériu (3)
Pozostatky, ktoré vykopala polícia na pozemku v minulosti  (Zdroj: SITA/Prezídium policajného zboru)
Na pozemku v Dunajskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Prezídium policajného zboru)

„Počas domovej prehliadky boli dvaja muži zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia, vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, ktorý už prokurátor akceptoval," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová s tým, že vyšetrovateľ obvinil obidvoch mužov zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa dopustili na 42-ročnej žene. „Svojím konaním jej spôsobili ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice, kde ju polícia strážila," dodala. Žena je v dunajskostredskej nemocnici v stabilizovanom stave. 

Lehel so synom idú do väzby

Vo štvrtok dopoludnia súd rozhodol o najbližšom osude otca so synom. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Dunajská Streda vyhovel návrhu prokurátora na vzatie obvinených Lehela H. a spol do väzby z dôvodnej obavy, že budú pokračovať v páchaní trestnej činnosti a budú pôsobiť na svedkov. Uznesenie súdu nie je právoplatné, obvinení podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Trnave," uviedla pre Topky zastupujúca hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Rakovská. 

Mafiánska minulosť

Na pozemku Horvátha v roku 2011 vykopala polícia telá bratov Csabu a Szilárda Raiszovcov. Práve oni mali v roku 1999 v bare Fontána v Dunajskej Strede vystrieľať členov gangu pápayovcov, zomrelo vtedy desať mužov. Na jar 2016 na pozemku polícia našla ďalšie dve telá. Horváth sa prihlásil na polícii a svedčil proti ostatným. Priznal sa, že zo sveta zniesol bossa Sátora, ktorý si mal vraždu pápayovcov objednať. Išlo o mocenský boj v dunajskostredskom podsvetí.   

Viac o téme: Dunajská StredaČófta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu